Wpis z mikrobloga

@makrofag74: próbowałeś tego używać? To jest na razie mocno niedorobione, więc polecanie tego to najlepsza metoda, żeby zniechęcić ludzi.

Brakuje jeszcze tylko wsparcia gier na anti-cheat

@TrabaczBananowy: WinBoat nie ma nawet żadnej akceleracji grafiki, więc możesz sobie pograć w sapera albo tetrisa.
  • Odpowiedz
czy da się sensownie grać przez VM.

@TrabaczBananowy: Niezbyt. Tzn. musisz mieć specjalny setup, którego nie masz. Możesz sobie Geforce Now kupić i płacić - wychodzi "grosze" jak za święty spokój ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak masz Amazona to masz Amazon Luna - może nie tak dobry, ale pozwala się zapoznać z technologią.
  • Odpowiedz
@TrabaczBananowy: z office to nie wiem, bo ja jestem robolem i nie muszę korzystać z takich programów biurowych XD

Z graniem może być problem. Trzeba zrobić coś takiego jak GPU passthrough i ja nie nie umiałem tego skonfigurować, więc po prostu opuściłem sobie granie w te parę gier które na linuksie nie działają. Chodzi o to żeby wirtualna maszyna przejmowała kontrolę nad kartą graficzną. Różne tutoriale próbowałem i mi to
  • Odpowiedz
@TrabaczBananowy: jest pierdyliard gier więc jakoś przeżyję. Wolę odpuścić i w coś nie zagrać niż sprzedać duszę korporacji ( ͡° ͜ʖ ͡°) widać developerzy nie chcą moich pieniędzy skoro nie chcą robić gier kompatybilnych z linuksem, trudno ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@TrabaczBananowy

@khrop: fortnite, ogolnie gry które wymagają anti-cheat.

Jeszcze polecam wspierać i grać albo przynajmniej mieć zainstalowane gry które wspierają Linuxa. Np. The Finals twórcy dokładają wszelkich starań aby gra działała dobrze na protonie i steam decku. Więcej użytkowników którzy będą mieć ja w bibliotece na linuxie i grać na linuxie = większa szansa że następna ich gra może będzie miała natywny port albo inni twórcy też zrobią podobnie
  • Odpowiedz