Wpis z mikrobloga

No tutaj Kiszak mówi, że "ludolodzy" to jedyni, którzy robią challenge i wyciskają wszystko z DOBRYCH gier. No Kiszak sporo próbuje z tych DSów 1 wycisnąć, ale trzeba założyć, że to jedyna DOBRA gra na świecie. Challengem Snejka było chyba to, jak wmówić wszystkim, że jest się fanem MGSów nie znając MGSów. Challengem Arkadikussa jest zrobić recenzję gry po jak najkrótszym czasie grania w nią (niedługo dojdzie do recenzji po pierwszej zapowiedzi, więc jest w tym dobry). Słynny czelendż z tutorialu i jednej misji Herosów 3 Kiszaka z litości pominę, bo większy prestiż mają zawody w jedzeniu kebaba na czas w pobliskiej kebabowni (potrafi się tam zebrać nawet 12-14 osób).

#kiszak #snakeiter #arkadikuss
juneof44 - No tutaj Kiszak mówi, że "ludolodzy" to jedyni, którzy robią challenge i w...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@june_of_44: no tak, przecież wcześniej nie istnieli speedrunnerzy, albo ludzie którzy robili jakieś challenge w starych Mario, czy tam w innych grach i robili to z pasji do danej gry/serii. A teraz o wielki ludolog zrobił nohita w eldenie bez etapu przygotowania, ale mi wielki challenge. Pominę fakt że takiego silksonga to nawet act2 nie zaczął i on ma czelność mówić coś o wyciskaniu dobrych gier. Przecież on woli nagrywać
  • Odpowiedz
@MagicznyKarp: Mogę się założyć że kiszka stolcowa, grając w Ninja Gaiden 4, przypieprzał by się do dosłownie każdego elementu, gdyby zaczął przegrywać, nawet tego poprawnie/dobrze zrobionego. Z tego co widzę i czytam od wielu osób, oni uważają go za boga gier oraz ciągle powtarzają że się na nich zna oraz że jest inteligentny, no to według mnie powinien zrobić tak jak robi cała masa osób zza granicy(którzy prowadzą bardzo podobne
  • Odpowiedz
@june_of_44: ale czemu palowanie sie nad jedna gra jest czyms dobrym wg nich? xD
Wydaje mi sie, ze ludologiczne to jest moje podejscie: robie gre na najwyzszym difficulty na 100% i potem robie tak z kolejna, bo sobie szukam swiezych wyzwan. A chlop zaraz zrobi challenge, ze przejdzie soulsy po raz dwusetny, ktore zna na pamiec, walac konia.
No nie wiem. Zycie jest za krotkie by grac w 1 gre,
  • Odpowiedz
No tutaj Kiszak mówi, że "ludolodzy" to jedyni, którzy robią challenge i wyciskają wszystko z DOBRYCH gier.

@june_of_44: Przecież to jest kłamstwo. Samozwańczy ''ludolodzy'' wyciskają z dobrych gier wszystko tak, że Kiszak biega ze strzelbą próbując używać jej jak karabinu i jest zdziwiony, że nie działa xD albo twierdzi, że on by nie mógł grać w GTA Online/GTA bo nie ma tam progresji postaci co jest nieprawdą totalną bo wbijasz
  • Odpowiedz
  • 0
@T0pi5: nie no, ludologiczne to to nie jest, bo prawdziwa ludologia nie zajmuje się ogrywaniem gierek xF jak już idziemy w liczby, to w październiku zacząłem z 15 gier, skończyłem 12, z czego dwa straszne molochy, bo Might and Magic 1 i 2 xd ale to też nie ma nic wspólnego z prawdziwą ludologią xd (chociaż mi też śmiesznie słuchać, że Kiszak się full time grami zajmuje XD)

@Cztero0404
  • Odpowiedz
no właśnie jest to totalny pic na wodę, bo trzech naszych głównych aktorów niczym się nie różni od niezbyt ogarniętego gracza XD (tyle, że dodatkowo nie lubią gierek)

@june_of_44: Większość dzieciaków w szkole podstawowej miało większe rozeznanie w grach jak oni.
  • Odpowiedz
@june_of_44: Właśnie widzę to wyciskanie wszystkiego z dobrych gier na przykładzie Clair Obscur:
- Nonstop wspomina jak wychwalał tą grę, kiedy ludzie wypominają, że tylko griftuje.
- Jedyne co zrobił to speedrun głównego wątku.
- Nie zagłębiał się w buildy, tylko leciał na pałę.
- Nie ruszył żadnego z opcjonalnych bossów, które stanowią prawdziwe wyzwanie.
- Woli sobie p--------ć 20-sty randomizer z DS1
  • Odpowiedz