Wpis z mikrobloga

Wydaje mi się, że większość osób już zapomniała ale dalej rozwala mnie jak potężny mąż stanu Nawrocki, zawsze taki mocny, pojechał na wizytę do Trumpa i siedział jak trusia, cały spięty i tylko ładnie przytakiwał XD

#polityka #usa
Le_Mon - Wydaje mi się, że większość osób już zapomniała ale dalej rozwala mnie jak p...

źródło: trump-nawrocki

Pobierz
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Le_Mon: ciekawe jak ty byś rozmawiał z prezydentem największego mocarstwa świata. Poza tym jak miał siedzieć, są pewnie instruowani wcześniej, by się nie opierać o oparcia krzeseł, bo przed kamerami jest gówniane wrażenie. Trump podobnie siedzi
  • Odpowiedz
Wydaje mi się, że większość osób już zapomniała ale dalej rozwala mnie jak potężny mąż stanu Nawrocki, zawsze taki mocny, pojechał na wizytę do Trumpa i siedział jak trusia, cały spięty i tylko ładnie przytakiwał XD

@Le_Mon: A jak miał niby siedzieć? Przecież to on był tam gościem a nie gospodarzem do tego miałem okazję być obok prezydenta w USA w jednym z najbardziej znanych na świecie miejsc związanych z
  • Odpowiedz
@Le_Mon: Ta wizyta wyszła nieźle, nawet Sikorski go pochwalił a wykopowi fanatycy nie mając argumentów przywalają się do sposobu siedzenia xd
  • Odpowiedz
@moj_wykopowy_login: a po co rozmawiać po angielsku? Pytam poważnie, w dyplomacji nie robi się takich rzeczy, chyba że jest się native speakerem.

To po pierwsze, a po drugie - poważne państwo szanuje swój język i nie próbuje pucować butów innym mówiąc na siłę w obcym języku. Niemcy mówią wszędzie po niemiecku, Francuzi po francusku, bo są dumni z tego kim są. Nie widzę powodu, by Polacy nie byli trzecim dumnym
  • Odpowiedz
@moj_wykopowy_login: już Ci napisałem, w dyplomacji się tego nie robi na pewnym szczeblu. Wszystkie rozmowy "w 4 oczy" zawsze są z tłumaczami, bo jak nie jesteś native speakerem to nie będziesz się w stanie wypowiedzieć dokładnie tak jak sobie tego życzysz i ująć głębi wypowiedzi. Zresztą, to jest śmieszne, że Nawrockiego i Dudusia się każdy czepia o ten angielski, a w całej historii polskiej polityki nie było ANI JEDNEGO premiera
  • Odpowiedz