Aktywne Wpisy
Dostałem podwyżkę #pracbaza na początku roku i właśnie zdałem sobie sprawę że wejdę w II próg podatkowy, będzie delikatnie powyżej 120k zł w 2025 roku. Na cholerę w takim razie było mi zarabiać więcej skoro teraz będę mieć do wywalenia 32% podatku co daje ponad 40k zł... Mam na to oszczędności, poradzę sobie, ale jestem w opór wkurzony.
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
źródło: temp_file724616512454029400
Pobierz

Często muszę jeździć po 40km bo kuzyn/ciotka/wujek zamówili sobie internet mobilny i nie działa, nie ma zasięgu. Przyjeżdżam i całe zło/nerwy wyładowują na mnie bo im nie działa, zamiast zwrócić guwno do salonu skąd kupili badziew.
Ktoś powie - no to pewnie zarobisz skoro tak oblegany jesteś. Uwaga - nie dość, że jeszcze nikt z rodziny mi nawet złotówki nie dał za robotę, to nikt nie zwrócił za paliwo. Stracony czas? Zdarza się, że jadę do jakiegoś wujka w sobotę rano i wracam wieczorem... Ostatnio łaskawie wujek dał mi p--o zero bo "samochodem jesteś". Rozliczył się co do złotówki, za części wyszło 3795 zł to dokładnie tyle dał mi do ręki - wiecie o co chodzi, mógłby chociaż w górę zaokrąglić żebym coś na tym zyskał, ale nic.
W ciągu ostatnich 15 lat tylko raz ktoś dał mi 100zł za robotę - sąsiadka, której baterię w laptopie zamówiłem i wymieniłem. A tak to zero wdzięczności, a nawet dojenie frajera do cna. Nauczyli się, że można mną pomiatać. Jeśli ktoś dostaje coś za darmo to tego nie szanuje. W umysłach tych ludzi pewnie jeszcze jest świadomość, że udało im się kogoś przechytrzyć, że są mądrzejsi od "wykształciucha".
Mam w rodzinie stolarzy, murarzy itd. myślicie, że ktoś kiedyś zrobił mi coś po kosztach? Oskubali mnie za każdym razem. W końcu się wkurzyłem i sam potrafię już składać meble z formatek, kłaść gładzie i zrobić sobie wszystko w mieszkaniu.
Jeśli reinkarnacja istnieje, to w poprzednim życiu musiałem być jakimś Ebenezerem i teraz odkupuję winy.
#gorzkiezale #pracait #komputery
Komentarz usunięty przez autora
O ile pomocnym i życzliwy warto pomagać, o tyle takim co wiecznie nic nie mają (przynajmniej tak ciągle mówią) i jeszcze każą jeździć do siebie, to daj spokój.
@dzordzmen: i jeszcze prowizję wyśle za polecenie ;-)
Komentarz usunięty przez autora