Wpis z mikrobloga

#gielda #xtb #meczennicyxtb jutro kurs spuszczony w kiblu będzie. Jednak moim zdaniem to będzie okazja do dokupienia. Racja - mniejszy zysk i przychód, mimo zwiększonej bazy klientów. Jednakże dalsza ekspansja w toku na Brazylię i Indie (jak dobrze pamiętam) zapewni jeszcze większą pule klientów. Okej, cfd nie kręci takich zysków jakich by się chciało. Jednak wysoka, stała baza użytkowników zapewni im sporo pieniędzy, które końcowo będą przyzwoitą coroczną dywidendą. Na IKE jak najbardziej mi pasuje.
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@Vateusz23: Nie muszą zmieniać systemu biznesowego. Kazde kilka groszy na pojedynczym wolumenie wystarczy. No chyba, że masz rację, to wtedy wiekszosc ludzi odejdzie
  • Odpowiedz
  • 1
@Vateusz23 być może nie. Ludzie nie lubią zmian, jak już widzą że coś działa, mają skonfigurowane i wiedzą jak to obsługiwać

Z tego samego powodu operatorzy komórkowi dają nowym klientom promocje, a starym co rok podwyższają abonament - bo nie odchodzą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Dobruywaldios: Jaką Brazylię? "Jeżeli chodzi o Brazylię, to zgodnie z założeniami proces pozyskania licencji został zakończony w bieżącym roku.
Grupa uzyskała pozwolenie na działalność i rozpoczęła procedurę wpisu na listę instytucji nadzorowanych.
Z uwagi na aktualną sytuację w sektorze brokerskim na rynku brazylijskim, w szczególności lokalny protekcjonizm,
XTB rozważa wszystkie możliwe opcje biznesowe, w tym zaprzestanie dalszych działań na tym rynku."
  • Odpowiedz
  • 6
@Dobruywaldios: Q3 to też był sezon ogórkowy. Każdy rozwijający się biznes tech najpierw zbiera klientów, a później ich monetyzuje i tutaj będzie tak samo. IMHO jak ktoś nie myślał trzymać miesiąc czy dwa to jutro super okazja do dokupienia, których więcej może już nie być aż takich i za rok będzie tu trąbienie jak na orlenie w tej chwili. Ja już mam za dużo tej spółki w portfelu ale raczej
  • Odpowiedz
  • 0
@Misiek636r: akcje XTB kupowałem w 2020 roku i trzymam do dziś, z samych dywidend się zwróciło chyba plus minus już wszystko więc jakoś wyjątkowo mnie ten tragiczny kwartał nie boli, ale martwi mnie brak pomysłu na spółkę. Ja rozumiem że jak odejdą koszta marketingowe to wyjdzie że mają ze 150 baniek netto nawet w najgorszych kwartałach, ale co dalej? Liczę na to że pracują tam mądrzejsi ode mnie i mają
  • Odpowiedz