Wpis z mikrobloga

@Kotlet_z_Chabowy w sprawach publicznych jak na przykład Romanowskiego ujawniono dowody. Każdy może sobie przesłuchać to jak ustalał zeznania. Prawicowcy krzyczą że nie jest przestępcą. W przypadku polnordu dowody są tak dęte że sami pisowcy nie chcą ich ujawnić. Ale krzyczą że Roman coś ukradł. Berkowicz ręką w rękę z pisem.
  • Odpowiedz
@Kotlet_z_Chabowy: I co, jakoś mając pełnię władzy, PiS nie potrafił Giertychowi nic udowodnić. Żeby go skazać, wcale nie trzeba było go ściągać do kraju, a nawet jeśli, to nie powinien być to problem mając cały system prawny w swoim ręku.
Za to Berkowicz kradnący patelnię to fakt.
  • Odpowiedz
najlepiej zamknąć typa co popełnił nieświadomie wykroczenie

@Kotlet_z_Chabowy: Czyli jak Romek mówi, że nie kradnie to mam mu nie wierzyć, ale jak Konrad mówi, że nie kradnie - to na pewno nie kradnie?
Też mogę odwrócić kota ogonem w najbardziej absurdalny sposób - kogo wpuścisz do kuchni? Typa kradnącego w aferze Polnordu, czy gościa który zajeb*ł patelnię? XDDD

Jprdl, wierzyć jakimkolwiek politykom w 2025, zwłaszcza jak wokół nich jest jakaś
  • Odpowiedz
@Kotlet_z_Chabowy: Ale przez 8 lat pisowska prokuratura nie była w stanie skazać Giertycha, nawet trzymając go na podsłuchach. Z punktu widzenia prawa jest niewinny.

Berkowitz przyjął mandat po tym jak próbował wynieść kilkanaście kilo szmelcu z Ikei, więc na miejscu przyznał się do tego, że jest ordynarnym złodziejem.
  • Odpowiedz
kradzież patelni za 400 zl to wykroczenie a kradną w aferze polnordu 60 mln to przestepstwo

@Kotlet_z_Chabowy: ale ja nie mówię, że nie - zgadzam się.

Ja tylko zauważam, że kradzież to kradzież - a okazja czyni złodzieja. A żadnemu złodziejowi nie wierzę - ani takiemu co kradnie 400, ani takiemu co miliony ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@TenXen47: @M4rcinS wy serio wierzycie, że ustawiony poseł zarabiający kilkanaście lub kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie z premedytacją chciał p----------ć ręcznik i patelnię za 400 złotych? Nie uwierzyłbym nawet gdyby to się przydarzyło jakiemuś pisowcowi, peowcowi czy lewakowi. Mam nadzieję, że gdzieś wyciekną lub zostaną udostępnione nagrania z monitoringu i wtedy będzie wszystko jasne. Jeśli ukradł to kij mu w dupę i dołączę do grona chcących go ukrzyżować, ale tak scenariusz
  • Odpowiedz
@Restrukturyzacja ja wierzę. Jeśli nie zeskanował zastawy i patelni to chyba widział, że zapłacił zamiast potencjalnie 400zl marne 50. Chyba każdemu by sie zaświeciła lampka, że cos jest nie tak. Obstawiam ze zobaczył cene ale postanowił zaryzykować no i sie nie udało
  • Odpowiedz