Wpis z mikrobloga

Już wiem dlaczego odbijam się od #lastepoch a w #pathofexile2 gram do teraz. Ta pierwsza nie ma pier**lnięcia, feeling w LE i #diablo4 jest taki jakby się grało w grę mobilną. Niby bijesz moby ale odczucie jest takie jakbyś zrzucał domek z kart ze stołu. W przypadko poe2 jak wybucha ekran to czujesz moc postaci, masz lekki screen shake, trochę załamania ekranu jakbyś miał silniejszą falę uderzeniową, dodatkowo efekt dźwiękowy z armour breaka, no miodzio. Diablo i LE tego nie mają i trzeba by przebudować pewnie całą grę by to naprawić. Osoby odpowiedzialne za animację i oprawę audio w GGG powinni dostać podywżkę #rpg #gry #diablo
szmichal - Już wiem dlaczego odbijam się od #lastepoch a w #pathofexile2 gram do tera...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szmichal: w sumie coś w tym jest, też się odbiłem od LE, a i w PoE niektóre skille które byłyby fajne mają zły "feel" przez co wydają się ultra słabe. Na przykład arc, zamiast p-----------a piorunem jak było np. u Amazonki w Diablo 2, mamy coś jakby ktoś pstryknął zapalniczką
  • Odpowiedz
  • 0
@szmichal true true, cisnąłem w LE zanim wydali poe2. Jak już pograłem trochę w dwójkę i wrociłem do LE to wszystko wydawało mi się takie wolne i nijakie. Po drugie brak kary w xp za śmierć powoduje, że nie ma co się starać i brak bata nad głową też jest paradoksalnie minusem.
Na plus w LE jest fajny system craftingu, ale w dwójce popracują jeszcze nad tym i będzie git. Wiem,
  • Odpowiedz
@acidd: właśnie brak kary za śmierć to jest najlepsze co może być, człowieka szlag trafia gdy nie progresuje przez deda chui wie skąd, tutaj nawet omeny nie pomagają jak za mapkę dostajesz 0,5% jak nie mniej
  • Odpowiedz
przez deda chui wie skąd

@Spring90: no "on death effects" już całkiem istotnie znerfili i nie jest tak źle. Nie żebym miał ochotę napisać, że to pewnie skill issue to nie będę pisał ;) A tak na poważnie to napisałem, że to paradoks bo według mnie gra zmusza cię do bardziej przemyślanych buidlów, zmiany gearu żeby zwiększyć przeżywalność itd. Również powoduje to, że np. do takiego poziomu 98-100 dochodzą już
  • Odpowiedz
@Spring90: no to można cisnąć dalej i próbować się przemóc albo zrobić nową postać to też jest fajna zabawa :) albo (do czego ja powoli zmierzam) odpuścić i czekać na nową ligę
  • Odpowiedz