@Analny_Rozrabiaka: mówiłeś o życzeniu śmierci tobie i twoim najbliższym a tu piszą o psie.Wrzucasz zdjęcia psa bez smyczy w lesie co jest łamaniem przepisów.
Trudna do przełknięcia pigułka i codzienny przypominacz.
@Analny_Rozrabiaka: ...że pogryzienia to tylko wierzchołek góry lodowej związanej z epidemią psiego zapalenia mózgu, ale psiegryw i tak zawsze woli prostu zrobić dowolną inną rzecz (jak np. całą swoją energię spożytkować na zafiksowanie się na jednym aspekcie) zamiast ogarnąć swojego kundla tak, żeby nie stanowił on uciążliwości dla otoczenia
@Analny_Rozrabiaka: dobra, ale abstrahując od tej całej masy odklejonych wykopków - co to zmienia? Psy faktycznie gryzą ludzi, jeśli mnie ugryzie w nogę ale na tyle, że nie pójdę do szpitala to... W sumie co to zmienia w dyskusji? Do czego się odnosi ten argument?
Usuwanie komentarzy przez autora to oznaka słabości, szybko tracisz całą wiarygodność.
@Analny_Rozrabiaka: pod tezę, niestety. Co do samych danych, tak, są prawdziwe. Wniosek jaki wyciągasz - ja się z nim nie zgadzam. Jeśli ktoś mnie uderzy ale na tyle słabo, że nie trafię do szpitala, to nie znaczy, że nie ma problemu. Proponujesz narrację, że ugryzienia/pokąsania to nie problem, bo obiektywnie ilość przypadków wymagających hospitalizacji statystycznie jest mała, wręcz marginalna. Odnosząc się do "metodologii porównywania" z innych Twoich wpisów - podejście
@Marmite: dzisiaj chodzi o coś innego bo dane pokazują że grzanie od kilku miesięcy 35 tysiącami pogryzień to bujda? To można rozrzucać trutkę bo pies zrobił kupe na trawniku?
@reaction_c: no właśnie nie ma takiego mechanizmu. Ten raport na który się powołujesz nie istnieje w formie do pobrania i do jakiegokolwiek zwalidowania. To co podajesz to tylko przekaz medialny, raport nie ujrzał światła dziennego mimo sensacyjnych danych z kwietnia, co również dużo o nim mówi.
@Analny_Rozrabiaka: Ale nie będziesz jej ponosił nikt tego normalny nie chce. Większość właścicieli tak jak kierowców jest normalnych. Ale problem jest taki że część to patologia i oni je ponoszą odpowiedzialności żadnej- stąd konieczność rozwiązań systemowych. I nie nie chcę żeby w parkach leżały trutki , ale jako obywatel chce regulacji bo niestety społeczeństwo nasze pokazało że nie dorosło todo takiego liberalizmu w tym zakresie
@Analny_Rozrabiaka: ale rozumiesz, że walczysz w imieniu ludzi, którzy puszczają psy, często psy w typie amstaffa luzem po mieście, czy lesie? Że to są ludzie, których pies podbiega do Ciebie nie wiadomo z jakim zamiarem i fakt często kończy się na obwąchaniu, ale skąd ja mam wiedzieć i czemu mam to tolerować? Tu nie chodzi o właścicieli psów w ogóle. Sam miałem psa i na pewno będę miał psa w
@Analny_Rozrabiaka: tak, oczywiście, to spisek wszystkich mediów, takich jak: Gazeta Prawna, Radio Wrocław, Onet, Fundacja Ochrony Zwierząt i Środowiska LEX NOVA's, Słowo Podlasia- ja nawet nie jestem w stanie wymienić wszystkich mediów, które powołują się na ten raport. Autorką raportu jest Izabela Kadłucka, ale tak, faktycznie, raport nie został jeszcze upubliczniony.
@Analny_Rozrabiaka: ...że pogryzienia to tylko wierzchołek góry lodowej związanej z epidemią psiego zapalenia mózgu, ale psiegryw i tak zawsze woli prostu zrobić dowolną inną rzecz (jak np. całą swoją energię spożytkować na zafiksowanie się na jednym aspekcie) zamiast ogarnąć swojego kundla tak, żeby nie stanowił on uciążliwości dla otoczenia
Usuwanie komentarzy przez autora to oznaka słabości, szybko tracisz całą wiarygodność.
Komentarz usunięty przez autora
@Analny_Rozrabiaka: ciekawa manipulacja, bo nie przypominam sobie żebym coś takiego postulował
tzn jakiego mechanizmu nie ma?