Wpis z mikrobloga

Skoro ja mam ponosić odpowiedzialność zbiorową, to czemu Ty nie?

@Analny_Rozrabiaka: a jaka to jest ta straszna „odpowiedzialność” którą masz ponieść? xD że świat nie ma umieszczać ciebie i twojego psiecka na piedestale i że to ty masz się dostosować z jego uciążliwością do otoczenia a nie odwrotnie? Bo to o to właśnie postuluje większość ludzi zmęczonych waszymi psimi zachciankami (no bo zakładam że obaj wiemy że trucie psów to
  • Odpowiedz
@reaction_c: koleś no po raz kolejny, pisałem maile z tą kobietą. Ona nie sprawdzała prawidłowości i poprawności tych danych, a przynajmniej tego nie opublikowała. Media dały coś dalej nie sprawdzając danych? Nowe nie znałem.

Dane w PSSE nie pochodzą jedynie od lekarzy który wykryli pogryzienie. Jedno zdarzenie może być opisane przez lekarza przyjmującego rannego, przez policjanta, przez weterynarza, przez lekarza rodzinnego szczepiącego lub ściągającego szwy. O to właśnie chodzi że
  • Odpowiedz
  • 10
na dyskusję z Tobą manipulancie szkoda czasu, bo mam swoje zasady, że z takimi śliskimi typami nie dyskutuję i kropka.

@perestaltyka_jelit: no tak, czysta statystyka zła, a urojenia z d--y dobre. Jeszcze powiedz, że zaorałeś i mamy konfederackie bingo xD
  • Odpowiedz
@Analny_Rozrabiaka: ostatnie pogryzienia i hospitalizacje przelały czarę goryczy, większości ludzi chodzi o hałas oraz fekalia (odór) jakie generują psy, jeżeli oprócz tego ma dochodzić do kilku/kilkunastu pogryzień śmiertelnych w roku, gdzie zasadzone kary są śmieszne a ty nie zauważasz problemu i jestes gotowy na to poświęcenie... Odechciało mi sie tracić na ciebie czas, precz buszmenie.
  • Odpowiedz
@Analny_Rozrabiaka: wg moich informacji dane to raportu pochodzą z Powiatowych Stacji Sanitarno - Epidemiologicznych. Nie za bardzo wiem jak chcesz takie dane weryfikować? Poważnie pytam, chcesz biegać po lekarzach i sprawdzać, czy nie fałszowali zgłoszeń pogryzień? Jak w takim razie weryfikowałeś dane z raportów na które się powołujesz? Kryterium poprawności danych jest ich upublicznienie? Naprawdę bez cynizmu pytam jak oceniasz, które dane uznajesz za poprawne, a które nie.

Tak, dane
  • Odpowiedz
@Analny_Rozrabiaka: dodatkowo autor ni3 potrafi analizowac danych i zatrzymal sie w tej umiejetnosci gdzies w gimbazie lub liceum. Twoje wnioski sa hujowe, brakuje zrosel danyxh spojnosci miedzy tym co cytujesz a wnioskami. Gdyby bylo by to sprawozdanie na studiach. Za jedno takie oblalbys semestr i musial zdawac egzamin poprawkowy.
  • Odpowiedz
@reaction_c: Ok no więc tak, chodzi mi tylko i wyłącznie o to, że te dane pochodzą z wielu źródeł i nie wiem czy są rzeczywiście tak opisywane jak być powinny. Nie mam tej pewności że zawsze jest jedna teczka pod jeden przypadek. Teczek pod jeden przypadek może być znacznie więcej. W tym jest problem. Trzeba przejrzeć te dane i sprawdzić czy rzeczywiście tak jest. Bo widzę absolutny rozdźwięk między danymi
  • Odpowiedz