Wpis z mikrobloga

Panowie #mechanikasamochodowa
Czy jest jakiś program (jak do VAGa elsawin) czy do BMW z danymi technicznymi i instrukcjami naprawy a przede wszystkim wartościami referencyjnymi na jakich pracuje dany silnik, tylko dla Ha tfu opla?

Przecież już mnie ch%j trafia jak mam ze szklanej kuli wróżyć by zdiagnozować to oplowskie dzieło k%rwy i szatana…

Chodzi o roczniki 2015/2016 diesel.
Potrzebuje ściągnąć skądś pełną serwisowke do tego gówna, gdzie nawet będzie napisane z jakim momentem ma być dokręcona śrubka w tylnej lampie, tak jak ma to miejsce w volkswagenie…
Nie chce mi się kopać po internecie w poszukiwaniu schematów, tabelek itd. Jest takie coś dla Opla, czy to już jest takie g---o że nawet programów serwisowych nie zrobili?

#diagnostykasamochodowa #opel #sprzedamopla
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@b2_spirit a da się to jakoś ładnie he he pozyskać na dysk?
@Menasze albo te programiki o których wspominasz

Chciałbym dowiedzieć się jakie powinny być wartości ciśnienia w kolektorze dolotowym, przy ilu powinno turbo wstawać i jak szybko oraz jakie ciśnienie powinno być w vacuum tego gówna.
No i też interesuje mnie cisnienie i (być może) korekty na wytryskach, a najchętniej to jeszcze jakieś procedury testowe w jakich warunkach te
  • Odpowiedz
@kajak98 to ogarnij sobie scanmatik 2 pro lub 3 albo mongoose/ vxdiag i tylko w GDS 2 jesteś w stanie robić dokładną diagnostykę i procedury resetujące/przyuczające; nie mówię o programowaniu bo nie da się inaczej niż przez SPS który jest płatny i potrzebujesz go do pobrania plików konfiguracyjnych twojego auta. Niestety nie jest łatwo, a wszystko jest sprzężone online i nie ma żadnej alternatywy. Do każdego modułu jest potrzebny osobny klucz
  • Odpowiedz