Wpis z mikrobloga

@czlowiek_ktorego_nie_bylo: Nigdy w tym kraju nie było takiego wysypu agresywnych ras na ulicach. Owszem, była moda na jakieś z-----e rotweillery, ale trzymano to w kojcach bo te ku.wy były nie do utrzymania i ludzie jakoś to ogarniali. Dziś co kawałek idzie tępa dzida z pitbullem albo staffikiem i na 100 % nie zrobi NIC jeśli to g---o się jej zerwie.
  • Odpowiedz
@czlowiek_ktorego_nie_bylo: ktos madry napisal kiedys ze "jak kogos skrzywidzsz fizycznie to on i jego najblizsi beda nie nawidzic Cie do konca zycia" kazda osoba za atakowana przez siersciuchy bedzie ich nie znosic od dnia ataku do konca zycia. A ze masz setki powaznych atakow dziennie.
Oraz tysice nie przyjemnosci o ktorych pisze @ameneos to masz potezna grupe ludzi ktora ma bardzo dobre powody by psow nie lubic.

Twoj dysonans
  • Odpowiedz
@czlowiek_ktorego_nie_bylo: pieprzysz głupoty. Sam miałem psa 20 lat temu. Wtedy na całym osiedlu to ich było z 7, teraz jest z 50. Idę do Galerii Kazimierz a tam z bydlakami ludzie spacerują, druga trzyma w rękach, a trzeci kundel ujada.

Nie do pomyślenia za moich czasów. Nikomu by przez myśl nie przeszło, żeby się z sierściuchem się w--------ć do sklepu.

Kolejna sprawa, jak miałem psa to zawsze jak ktoś szedł,
  • Odpowiedz
@czlowiek_ktorego_nie_bylo ja nie rozumiem jak można trzymać psa w domu. Pies gubi sierść to po pierwsze, po drugie stolec i mocz zostawia tam gdzie właśnie stoi, dziecko to przynajmniej jesteś w stanie w pierwszych latach życia wpoić, że kupę oraz sikanie należy załatwiać w ubikacji. Psa nigdy czegoś takiego nie nauczysz.
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody: biegasz/jeździsz i nie miałeś problemu z psami? To gdzie Ty mieszkasz? W Markach pod wawą w sezonie letnim bardzo dużo ludzi w parkach czy na mniej ruchliwych ulicach puszcza psy samopas i taki pimpek na wysokość kolana nagle wyskakuje pod koła roweru albo podlatuje jak się biegnie. Zauważyłem za to, ze w nadmorskich miejscowościach te psy jakieś mądrzejsze się wydają i może przeważnie przebodzcowane ale nie są aż tak
  • Odpowiedz
@czlowiek_ktorego_nie_bylo: bo 12 lat temu nie było takiej s----------j sytuacji jak teraz. Ludzie mieli więcej godności i honoru a i normy społeczne były bardziej przestrzegane. A teraz? Wejdź na jakikolwiek trawnik a później ścieraj g---o z buta, niedługo zima to na chodniku same psie gówna będą, ludzie w---------ą się do sklepów czy restauracji z kundlami, do tego normy społeczne przestały działać bo ujadanie przez cały dzień psa to norma i
  • Odpowiedz
@czlowiek_ktorego_nie_bylo przecież tutaj większość karmi się nienawiścią do wszystkiego wokół. Też mi zaskoczenie… wystarczy rzucić im pod mordę jakiś „zapalnik” i burza sama się rozkręca.
Najlepsze jest to, że badania wykazują że jak ktoś nie lubi zwierząt domowych to prawdopodobnie ma skłonności psychopatyczne. Jeśli to prawda to wcale mnie nie dziwi że mamy tu taki psychiatryk
  • Odpowiedz
@czlowiek_ktorego_nie_bylo: na tym portalu jest teraz ułamek ruchu z powiedzmy 2018 czy 2020 roku. I byle g---o można rozpętać do rozmiarów totalnej nagonki, bo jak wchodzisz o 10:00 rano w gorące 6H to na drugiej stronie masz już wpisy mające dosłownie 10 plusów. Nie trzeba wcale dużo ludzi, by ten portal przejąć w całości jakimś spinem.

WielkiNos tutaj od lat kręci korbą na psy ale był zlewany, a teraz w
  • Odpowiedz