Wpis z mikrobloga

Wczoraj większość z wykopków stwierdziła że deska wartwowa to nie deska, panele najlepsze a jak drewniana to barlinek. To łapcie porównanie wielkościowe długiej i szerokiej deski z typowym barlinkiem. Pojawiły się też głosy że chłopaki na każdej stolarni zrobią takie deski co jest kompletną bzdurą. Sam znam 2 firmy w kraju (18 lat w zawodzie parkieciarza), które oferują taki materiał. Czy taka deska ma sens? Jak dla kogos wydać 100 koła to jak dla innego 100 zł to jak najbardziej. Na zdjęciach ciężko uzyskać efekt ogromu i wrażenia jakie taki materiał sprawia. Podłoga jest jednym z najważniejszych elementów wystroju wnętrza i po kilkunastu inwestycjach z tym materiałem powiem jedno: robi wrażenie. Nie jest to towar na kieszeń przeciętnego Kowalskiego, bo zwykła większa deska wartwowa o szerlpsco 18 cm i dluhlga na 2.20 cm to duży koszt gdyż ceny sensownego jakościowo materiału zaczynają się od 400 ziko za klasę rustical. I jak rozmawialiśmy z właścicielem zakładu który tworzy takie deski jest bardzo duży problem z dostępem drewna na fornir w tych rozmiarach zwłaszcza w klasie super select bez sęków i o jednolitym słoju. W poniedziałek życzę wam wszystkim abyśmy się spotkali kiedyś w waszych nieruchomościach na montażu jakiejkolwiek deski drewnianej bo żaden panel naturze nie dorówna #dzepettoparkietto #remontujzwykopem #remont #budujzwykopem
Lowca90 - Wczoraj większość z wykopków stwierdziła że deska wartwowa to nie deska, pa...

źródło: temp_file3690181991364028872

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 1
@RobinSchudl to wpisz sobie w Google hasło czy wsrtowa deska to prawdziwa deska :)
I nie jesto to towar jednorazowy. Najważniejsza jest grubość obłogu i uwaga przy litej desce we większości wartwa uzytkowa do piórowpustu jest podobnej grubości co obłogu w wartwowej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Lowca90: patrząc na zdjęcie to oba produkty są takie same technologicznie, sklejana deska pod spodem, na wierzchu gruby fornir. Tylko format jest inny. Lite drewno to to nie jest.
  • Odpowiedz
@Lowca90: mam podłogę z długich litych desek (5 m) u siebie w domu na 1 piętrze, trochę śmieszne bo kiedyś to taka opcja budżetowa była a teraz by mnie nie stać było ( ͡° ͜ʖ ͡°) inna sprawa że na pewno niższej jakości te deski były, drewno chyba sosnowe
  • Odpowiedz
@Lowca90: inna sprawa że IMO setki bardzo nadają tym deskom charakteru, o ile nie wypadają ( ͡° ͜ʖ ͡°) te co wypadły zalepiłem jasną masą, zeszlifowałem i też dość fajnie wyszły
  • Odpowiedz