Wpis z mikrobloga

wyższe normy dźwigania w pracy

@szyderczy_szczur: Polecam Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Społecznej w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy przy ręcznych pracach transportowych oraz innych pracach związanych z wysiłkiem fizycznym - mój "ulubiony" kawałek poniżej, ale jest tam tego mnóstwo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Shrug - >wyższe normy dźwigania w pracy
@szyderczyszczur: Polecam Rozporządzenie Mini...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
Statystyki pokazują że faceci pracują prawie 2 godziny w tygodniu dłużej od kobiet

@In_thrust_we_trust: :DDDDD
Statystyki :DDDD Kazda statystyke da sie tak przeprowadzic ze udowodni co chcies przekazac :D

Nie badz
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust: Nie chce burzyc Twojego swiatopogladu jaki to ten GUS jest wspanialy i niestronniczy.

Ten sam niestronniczy i nieomylny gus twierdzi ze kobiety i mezczyzni zyja tyle samo. Ale juz w innych statystykach twierdzi ze nie.

Ten sam gus podaje statystyczne wynagrodzenie NIE UWZGLEDNIAJAC duzej czesci
  • Odpowiedz
@gorzki99:

jaki to ten GUS jest wspanialy i niestronniczy.

Nie twierdzę tak. Po prostu kiedy mam do wyboru między profesjonalnym urzędem zajmującym się badaniami naukowymi, a dowodem anegdotycznym wykopka, to wybiorę to pierwsze :)

To raczej niezbyt dziwne, prawda? :)
  • Odpowiedz
@gorzki99:

Ten sam gus podaje statystyczne wynagrodzenie NIE UWZGLEDNIAJAC duzej czesci rynku

Przecież GUS jawnie wszedzie podaje, że srednei wynagrodzenie dotyczy firm powyżej 9 osób - każdy o tym wie xD

Jak mialby noby wliczać zarobki programistay na b2b albo kafelkarza pracującego na czarno? xDDDDDDDDDDDD
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust: Oczywiscie ze to nie jest dziwne.
Tylko ze wykopek jakos ogladajac piramide wieku (picrel) dochodzi do pewnych wnoskow. Ciekawe do jakich Ty doszedles.

Przypominam ze to sa liczby, twadre dane a nie wrozenie z fusow jak to robi GUS.
Moje wnioski:
GUS twierdzi (wrozy z fusow), ze jak czlowiek (czy to kobieta czy mezczyzna) dozyje 65 lat to pozyje jeszcze 220 miesiecy czyli 18 lat czyli dozyje wieku 83 lat. Tymczasem liczby twierdza
gorzki99 - @Inthrustwe_trust: Oczywiscie ze to nie jest dziwne.
Tylko ze wykopek jako...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz