Aktywne Wpisy

pekas +146
źródło: temp_file1646419690854425582
Pobierz
Małe przypomnienie:
Jeśli umrzesz dziś, w ciągu kilku dni ktoś inny zajmie twoje miejsce. Weź urlop. Korzystaj z L4, gdy tego potrzebujesz.
Wyłącz powiadomienia po pracy.
Postaw siebie na pierwszym miejscu.
Jeśli umrzesz dziś, w ciągu kilku dni ktoś inny zajmie twoje miejsce. Weź urlop. Korzystaj z L4, gdy tego potrzebujesz.
Wyłącz powiadomienia po pracy.
Postaw siebie na pierwszym miejscu.

źródło: temp_file7317208116276523126
Pobierz@szyderczy_szczur: Polecam Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Społecznej w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy przy ręcznych pracach transportowych oraz innych pracach związanych z wysiłkiem fizycznym - mój "ulubiony" kawałek poniżej, ale jest tam tego mnóstwo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: image
Pobierz@In_thrust_we_trust: :DDDDD
Statystyki :DDDD Kazda statystyke da sie tak przeprowadzic ze udowodni co chcies przekazac :D
Nie badz
Ten sam niestronniczy i nieomylny gus twierdzi ze kobiety i mezczyzni zyja tyle samo. Ale juz w innych statystykach twierdzi ze nie.
Ten sam gus podaje statystyczne wynagrodzenie NIE UWZGLEDNIAJAC duzej czesci
Nie twierdzę tak. Po prostu kiedy mam do wyboru między profesjonalnym urzędem zajmującym się badaniami naukowymi, a dowodem anegdotycznym wykopka, to wybiorę to pierwsze :)
To raczej niezbyt dziwne, prawda? :)
Przecież GUS jawnie wszedzie podaje, że srednei wynagrodzenie dotyczy firm powyżej 9 osób - każdy o tym wie xD
Jak mialby noby wliczać zarobki programistay na b2b albo kafelkarza pracującego na czarno? xDDDDDDDDDDDD
Tylko ze wykopek jakos ogladajac piramide wieku (picrel) dochodzi do pewnych wnoskow. Ciekawe do jakich Ty doszedles.
Przypominam ze to sa liczby, twadre dane a nie wrozenie z fusow jak to robi GUS.
Moje wnioski:
GUS twierdzi (wrozy z fusow), ze jak czlowiek (czy to kobieta czy mezczyzna) dozyje 65 lat to pozyje jeszcze 220 miesiecy czyli 18 lat czyli dozyje wieku 83 lat. Tymczasem liczby twierdza
źródło: image
Pobierz