Aktywne Wpisy

KarnetNaGlony +71
Prawie dziś wpadłem w pułapkę
źródło: temp_file1329606556760383759
Pobierz
Landmark +4
Z wiadomych przyczyn (aluminium jest kruche) założyłem stalowe felgi 16' i opony pasujące obwodem do poprzednich (było 205/50 R17, teraz 205/55 R16). Pomalowałem farbą hammerite na biało, co sądzicie? Mi się strasznie podoba połączenie niebieskiego z białym. Chciałem nawiązać do stylu WRC z lat 90. Prowadzi się słabo- czuć, że pływa na gumie, może nie jak łódka ale kajak na pewno. Przynajmniej przez progi zwalniające jedzie się z dwukrotnie większą prędkością. Żona
źródło: 6f27a913-54c3-4568-a2ce-e434b420dde9
Pobierz

źródło: temp_file7317208116276523126
Pobierz"Art. 32. [Zasada równości; zakaz dyskryminacji]
1. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne.
2. Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny."
I precyzyjniej
źródło: IMG_0151
Pobierz@gorzki99: Dobrze wiedzieć, że jednak tzw gender pay gap jest zgodna z konstytucją, bo prawo do jednakowego wynagradzania jest warunkowane pracą jednakowej wartości, a biorąc do porównania statystyczną kobietę vs statystycznego meżczyznę nawet o tych samych umiejętnościach i wydajności, to zawsze kobiety mają więcej absencji w pracy, więc z definicji
źródło: 1000024778
Pobierz@stanleymorison: No tutaj bym az tak dalego we wnioskach nie szedl. Znam conajmniej kilka przypadkow gdzie kobita miala mniej absencji niz facet. Nawet wliczajac ciaze itp :DD
Niemniej "taka sama praca za to samo stanowisko" to lewacka bzdura. Na szczescie konstytucja nie mowi "to samo stanowisko" a mowi "ta sama wartosc pracy".
Jestem ciekaw co na to feministki :DDDD Toz to jest potwierdzenie tego co wszyscy wiedza :D
A i jeszcze prawo, że kobieta może zadzwonić na policję i cię mogą eksmitować z domu bez powodu, za pomówienie. Ogólnie to słowo kobiety przed sądem to świętość i jak mówi, że jesteś gwałcicielem dziecki to tak jest.
@inflacja_biedaku: Są takie przypadki jest ich kilka tysięcy czyli jakiś tam mały %. Ale najciekawsze jest to że w przypadku kobiet jest podobny procent niepłacących alimenty jak w przypadku mężczyzn.
Ale Twoje kilka przypadków to dowód anegdotyczny.
Statystyki pokazują że faceci pracują prawie 2 godziny w tygodniu dłużej od kobiet