Wpis z mikrobloga

• 253
@RaciczkaEntertainment: niezdobycie Kijowa przez rosję w 2022 przejdzie już na zawsze do historii jako największa porażka militarno-strategiczna XXI wieku, miało być zwycięstwo w 3 dnia a wyszła ogromna kompromitacja, od miana "drugiej armii świata" do pośmiewiska w 3 lata. Niezły "speedrun"
  • Odpowiedz
do pośmiewiska w 3 lata.

@ebson: pośmiewiskiem to już byli po ledwo paru dniach jak armia UA zaczęła ich ścinać a potem jeszcze bardziej jak dronami niszczyli regularnie ciężki sprzęt... to było takie abstrakcyjne i żałosne że szok. Dron niczym "głupia zabawka" za 100$ niszczy haubicę za miliony.

A zbrodniarzami okazali się (po raz kolejny) zaraz po wkroczeniu do miast - ostrzeliwując nic nie świadomych cywili w autach na głównych
  • Odpowiedz
A zbrodniarzami okazali się (po raz kolejny) zaraz po wkroczeniu do miast - ostrzeliwując nic nie świadomych cywili w autach na głównych drogach.

@NieWiemWiecSieWypowiem: musze się przyznać że sam pisałem na wykopie komentarz że to nie jest wojna totalna i rosjanie nie będą przecież strzelać do cywili, zbrodniarze szybko mnie wyprowadzili z błędu, jak kasowali cywilne samochody serią z karabinu czy późniejszymi działaniami w Buczy, wtedy straciłem jakąkolwiek resztkę sympatii
  • Odpowiedz
@ebson: spokojnie XXI wiek jeszcze młody ;) może pomarańczowa małpa, która randomowo podejmuje decyzje wciśnie jednak guzik "tomahawki tak" i np kreml wyleci w powietrze, miejmy trochę wiary w ludzi ;)
  • Odpowiedz
@ebson: Ja bym poczekał z tym do końca XXI wieku przynajmniej bo dopiero ćwierć wieku minęło i jeszcze dużo może się wydarzyć.
  • Odpowiedz