Wpis z mikrobloga

Dlaczego tak wiele osób nie widzi problemu łamania prawa przez korporację, bo chodzi o a-----l?

Mogłoby chodzić o cukier, czy o wysoko zmineralizowaną wodę mineralną - bez różnicy.

Znalezisko: https://wykop.pl/artykul/7057333/afera-lidl-lamie-prawa-konsumenta-blokujac-sprzedaz-alkoholu-o-godzinie-21-50

Zapraszam do dyskusji

#afera #prawo #wykopefekt #kiciochpyta #a-----l #pytanie #ciekawostki
StaryWedrowiec - Dlaczego tak wiele osób nie widzi problemu łamania prawa przez korpo...

źródło: Dlaczego, kurła

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@StaryWedrowiec: bardzo mi przykro, że tak uważasz. Dodaje Cię na czarną, a te obelżywości zgłaszam do moderacji, bo to nie przystoi ludziom na poziomie. Bardzo niekulturalne zachowanie. Bardzo.
  • Odpowiedz
Dlaczego tak wiele osób nie widzi problemu łamania prawa przez korporację, bo chodzi o a-----l?

@StaryWedrowiec: Polacy zawsze mieli problem z alkoholem, a gdy mówi się otwarcie o problemach z jego nadużywaniem, wiele osób reaguje z wyparciem, a czasem nawet agresją. Jakby samo zwrócenie uwagi było atakiem.

Gdy w niektórych miastach wprowadzano nocny zakaz sprzedaży alkoholu, wybuchały afery. Jednak w praktyce statystyki pokazują coś zupełnie innego: spadek przestępczości, mniej zgłoszeń
  • Odpowiedz
@liczba5i4: To jest logiczne, ale nie należy wrzucać każdego do jednego wora.

Jeśli mam okazję skorzystać z promocji, to kupuję większą ilość smacznych piw, które chcę mieć na stanie i móc wypić choćby jedno, kiedy mam na to ochotę.
  • Odpowiedz