Aktywne Wpisy

pekas +146
źródło: temp_file1646419690854425582
Pobierz
Małe przypomnienie:
Jeśli umrzesz dziś, w ciągu kilku dni ktoś inny zajmie twoje miejsce. Weź urlop. Korzystaj z L4, gdy tego potrzebujesz.
Wyłącz powiadomienia po pracy.
Postaw siebie na pierwszym miejscu.
Jeśli umrzesz dziś, w ciągu kilku dni ktoś inny zajmie twoje miejsce. Weź urlop. Korzystaj z L4, gdy tego potrzebujesz.
Wyłącz powiadomienia po pracy.
Postaw siebie na pierwszym miejscu.

Trzymajcie się na tym bezrobociu, nie polecam nikomu
#programista15k #pracait #praca
Robiłem już mobile, backend, gamedev, admin i trochę devops wszędzie są minusy, ale popisać trochę frontu w angularze to akurat pikuś
A coś więcej powiesz wariacie? Jak wyglądąły rekrutacje, ile CV wysłałeś, czy dostawałeś oferty na LI? Miałeś pytania z chmury/K8S czy tylko .NET i JS? Musiałeś się długo przygotowywać, teoryjki zakuwać czy poszedłeś tak po prostu bez
Powiem ci że ja sobie porobiłem specjalne fiszki pytania-odpowiedzi i mi wyszło z ~5000 pytań Java, JVM, GC, SQL, OracleSQL/Postgres, Hibernate, Git, Docker, Sieci, Informatyka ogólne, Spring, AWS, K8S, CI/CD, Algorytmy, Struktury Danych, Redis, Elasticsearch, Kafka i wiele innych
Zakuwam te pytania z 2 miesiące przed rekrutacją - i zawsze kur** coś znajdą czego w bazie nie miałem albo takie p------e co nie idzie
jedyna nadzieja w tym by eldorado zatrudnienia wróciło do IT to redukcja wynagrodzenia do poziomu ok średniej krajowej xD
Myśle że w przyszłości własnie tak będzie, albo zgoda pracy za niskie stawki albo bezrobocie
Już teraz przy 8 lat expa
@elo_kebab: To już bym wolał operatorem koparki zostać niż musieć rozmawiać z tymi głupimi korpoludźmi za średnią krajową
Komentarz usunięty przez autora
@elo_kebab: ile czasu to przygotowywales
@RotflCopter chat gpt premium do teorii - konwerter pytań Word -> CSV w python - import CSV w anki
potem odpalasz apke na telefonie i zakuwasz w autobusie itd