Wpis z mikrobloga

Dlaczego w Polsce nie wprowadzi się prawa takiego jak np na Islandii, że aby mieć psa w bloku, to trzeba mieć zgodę wspólnoty? Normalni ludzie mogliby żyć bez odgłosu ujadania za ścianą, bez smrodu kundla na klatce, bez gówna przez blokiem, bez obszczanej elewacji. A psiarze po prostu koncentrowaliby się w innych blokach, gdzie nawzajem cieszyli by się ujadaniem, smrodem i syfem, który tak lubią.

Jesteś za?
#psiarze #psy #pytaniedoeksperta #pytanie
  • 163
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dlaczego w Polsce nie wprowadzi się prawa takiego jak np na Islandii, że aby mieć psa w bloku, to trzeba mieć zgodę wspólnoty?

@nowszyja: aha, szkoda, że nie wspominasz, że ta ustawa po zmianach jest na "plus" dla jak to mówisz pisarzy :)

Osoby, które chcą mieć kota lub psa w budynku, w którym korzystały by one z tego samego wejścia i korytarza co reszta mieszkańców, będą potrzebowały pisemnej zgody
  • Odpowiedz
  • 28
@KRCZVSK ale tu nie tylko o hałas chodzi, ale też o smród i syf. Przecież to dobre rozwiązanie dla wszystkich. Psiarze by żyli wśród innych psiarzy, przecież tak kochacie pieski, to bylibyście szczęśliwi, że w każdym mieszkaniu jest przynajmniej jeden kundel.
  • Odpowiedz
  • 9
będą potrzebowały pisemnej zgody 2/3 wszystkich mieszkańców

@Logan00: jest nawet lepsza niż myślałem, bo byłem przekonany, że trzeba połowę głosów. A tu psiarz musi mieć zgodę aż 2/3 mieszkańców.
  • Odpowiedz
o dziwo nie słyszę ich, ale za to słyszę drące mordy dzieciaki i trzaskające cały dzień drzwiami.

@Logan00: to w---------j do lasu, bo wam się w głowach p------i od paru lat - na tym portalu szczególnie dzieci stały się jakimś złem koniecznym i wrogiem publicznym numer jeden, nie pasuje ci życie w społeczeństwie to won do szałasu żyj sobie w zgodzie z naturą.
  • Odpowiedz
@JacksonDaniels: @Magiel-19: fajnie panowie sie tutaj pastwcie nad kolega, ale zbytnio sie od niego nie roznicie, ba powiedzialbym ze roznicie sie in minus.
Bo kolega nigdzie nie wspominal o tym, ze zus mu bedzie emeryture wyplacal, a wy mu tluczecie ze na jego emeryture beda pracowac aktualni Polacy bedacy w planach, lub majacy po kilka dni na licnziku.,

Nikt kto ma troche oleju w glowie nie liczy na
  • Odpowiedz
@nowszyja Szkolenie eliminuje wszytsko co mówisz z samego tylko faktu, że trzeba za nie zapłacić i je odbyć, co ogranicza ludzi tylko do tych, którzy chcą mieć psa i poświęcić na to coś więcej niż pieniądze.
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: No nie do końca się z Tobą zgodzę. Pozwól, że przywołam jego słowa, w odpowiedzi na wytknięcie deficytu edukacji w temacie systemu emerytalnego: "Wiem, jak działa - pracujesz -> odkładasz SWOJE -> otrzymujesz swoje."
  • Odpowiedz
Normalni ludzie mogliby żyć bez odgłosu ujadania za ścianą,

@nowszyja: Przecież każda wspólnota by wyrażała zgodę, bo ludzie ją tworzący to to samo społeczeństwo które obecnie żyje w Polsce.
Nie rozumiem co by to zmieniło.
  • Odpowiedz
Do tych wszystkich przytaczających kontrargument w postaci dziecka w kontekście emerytur. Do obalenia, no dobrze. A kto za dziesiąt lat wam zakupy sprzeda, kto paczkę przywiezie, kto tyłek zawiezie a na koniec podetrze. Stada psiecków zapewne.
  • Odpowiedz