Wpis z mikrobloga

Kobiety w korpo to jest jakieś nieporozumienie, napisałem wczoraj do babki że zrobiła błąd w mojej nowej umowie dosyć spory, bo ze starą stawka i nic nie odpisala, nie przeprosiła ani nic nie napisała że zaraz to sprawdzi
Nie wiem ona myśli że ja do niej na #tinder pisze czy co.
Zaraz napisze do przełożonego to od razu zaproponuje calla i pchnie to dalej a HRzyca pewnie dopiero odpisze jak już będzie po wszystkim, albo będzie trzeba ankietę o jej pracy wypełnić
#pracbaza #logikarozowychpaskow #pracait #zalesie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kobiety w korpo to jest jakieś nieporozumienie, napisałem wczoraj do babki że zrobiła błąd w mojej nowej umowie dosyć spory, bo ze starą stawka i nic nie odpisala, nie przeprosiła ani nic nie napisała że zaraz to sprawdzi

@razdwatrzy55: ogólnie ludzie w tego typu miejscach pracy to rak. Bo mogą sobie na to pozwolić. Trzeba się nauczyć pisać maile w taki sposób, by nie mogli tego odbić swoimi standardowymi zaklęcami
  • Odpowiedz
Zaraz napisze do przełożonego to od razu zaproponuje calla i pchnie to dalej

@razdwatrzy55: Czyli chcesz od razu kapować do jej przełożonego, bo wczoraj ci nie odpisała? xd Jeśli jest jakiś rak w pracy, to raczej ludzie, którzy zamiast pójść i wyjaśnić sytuację samemu, bo może zapomniała albo ma coś pilniejszego, od razu idą robić dymy. Może ja jakiejś starej daty jestem, ale zawsze uważałem, że przełożony to ostateczność jak
  • Odpowiedz
  • 0
@ziemniak_na_export: napisałem do swojego przełożonego który ma więcej kontaktów i jest w stanie zrobić requesta/ticketa o te sprawy, jak mam wyjaśnić jak wszystko dzieje się zdalnie?
Nie pisałem do jej przełożonej, bo nawet nie wiem kim ta osoba jest xD jak już to spytałbym się bezosobowo o dana sytuacje
Jakoś jak byłem stażysta i poprosiłem o coś przyszłego scrum mastera to zareagował na moja wiadomość "👀" co w tym korpo oznacza że
  • Odpowiedz
  • 1
@inspektorgadzet1312: jakby jutro Ci się umowa kończyła, a na umowie starą stawka i pracowalbys w dużym korpo gdzie wszystko długo trwa to też byś "uruchomił kontakty"
Babka z HR nadal nic nie odpisala ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz