Wpis z mikrobloga

Nie wiem, jak to się dokładnie nazywa, ale w tych miejscach w aucie, gdzie od strony silnika łączy się sprężyna (chyba przy kielichach zawieszenia), zauważyłem trochę rdzy.

Czy można takie elementy po prostu spryskać neutralizatorem rdzy z dodatkiem epoksydu?

Dodam - że tyle znam się na mechanice itd. tyle co nic dlatego może i błacha sprawa się dla mnie komplikuje.

#motoryzacja #samochody #mechanikasamochodowa
Galaktyk - Nie wiem, jak to się dokładnie nazywa, ale w tych miejscach w aucie, gdzie...

źródło: polos-przednia-lewa-3272ez-peugeot-206-cc-20-16v (1)

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

to są kielichy i lepiej zrobić to dobrze bo jak to strzeli to się robi nieprzyjemnie

mi pękł tylny i nie było to przyjemne

@vieniasn: no ale żeby pękł kielich to musi być przeżarte na wylot, a nie parę purchli jak sugeruje op

A tak doraźnie? Nic a nic to nie
  • Odpowiedz
no ale żeby pękł kielich to musi być przeżarte na wylot, a nie parę purchli jak sugeruje op

@Atreyu: po zdjęciu ciężko określić, trzeba by na żywo jebnąć śrubokrętem czy się przebije. Jak rdza idzie ci od dołu, to możesz mieć pod maską widoczne lekkie purchle, a od drugiej strony już może być sito
  • Odpowiedz
@Galaktyk: jak nie ma wżerów to można, tam masz o tyle dobre miejsce na zastosowanie takiego środka że nie spłynie ci nigdzie więc na pewno dobrze zwiąże
sam raz w peugeocie 206 tak poprawiałem kielich, po roku czasu nadal nie było żadnych śladów rdzy
  • Odpowiedz
@Strigiformesman: To jest 2.0 140 czy tam 136? To fakt, może całkiem fajnie pykać w 206 (nie jechałem, natomiast w 407 z automatem to był klasyczny przykład "może i wolny, za to dużo pali), no ale nadal to jest auto bezwartościowe materialnie, nawet jeśli daje fun właścicielowi. P.S. Miałem starego Puga, co prawda 406, a nie 206 - super wóz, no ale jak progi zeżarło to poszedł na żyletki, bo
  • Odpowiedz