Wpis z mikrobloga

@RepublikaFederalnaNiemiec: odwieczna beka z perfumiarzy z tagu #perfumy którzy bawią się w wydawanie miesięcznie tysięcy złotych na jakieś perfumki i doszukują się jakichś gównonut jak audiofile od kabli z tytanu z alfa centauri i przekrzykujący się co lepsze xD

chad popsika się tanimi arabskimi perfumami i dostanie tysiąc pochwał, a taki beciak popsika się jakimś giorgio p--------i za 700 złotych i usłyszy, że śmierdzi albo co najwyżej któraś
  • Odpowiedz
@Nowystaryziel: Dokładnie tak jest. Można wydawać miliony monet, kupować drogie ciuchy, a przystojniak założy basicowy tshirt, jeansy z pepco, tanie adidasy, zaczesze przetłuszczone włosy i może iść na łowy. Wszystko inne to w jego wypadku tylko dodatek, na który można zwrócić uwagę.
  • Odpowiedz
@Szalom: ziom tutaj chodzi o to, że perfumiarze cope'uje, że perfumy to postać silnego czynnika, że ona jego wybierze (beciaka polaka), a nie tego przystojnego kolegę o którego ma się nie martwić ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@Masterpolska94: moja kupiła mi designerski perfum (Dior Sauvage)- spodobało mi się. W sensie lepsze niż gówna z których wcześniej korzystałem. Jako, że trochę pejsa mam to kupiłem sobie arabski dupe. Dostaję pochwały jak ładnie pachnie, a nawet chadem nie jestem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Szkoda tylko, że nie trzyma tak samo długo :D
  • Odpowiedz
@drahtzieher: ja kupiłem jedno z deloox.nl. Afnan Modest Une. Klon dior Sauvage. Mam Sauvage EDP I moim zdaniem Afnan pachnie lepiej ale trzyma krócej. Nie trzyma krótko, dłużej niż inne perfumy w tej cenie. Jest to jednak zdecydowanie krócej niż Sauvage. Sauvage jak psiknę się przed pracą 3 razy to pod koniec dniówki dodam jeden psik na szyję i mam zapach do końca dnia. Afnan wale 5-6 razy rano, 2
  • Odpowiedz
@drahtzieher: szukałem jakichś perfum, zacząłem mieć reklamy perfum wzorowanych na. Prawie zamówiłem ale znalazłem opinie na reddicie, że są słabe i ludzie wymieniali polecane dupe (tak mówi się na te "wzorowane na"). One nie są do końca takie same, pewnie inaczej mogliby odpowiadać karnie za to.
Ogólnie to na reddicie, jest subreddit który nazywa się fragranceclones. Ogólnie to szukałem przez Google pisząc nazwaperfum dupe Reddit i tam czytałem opinie. Potem
  • Odpowiedz
chad popsika się tanimi arabskimi perfumami i dostanie tysiąc pochwał, a taki beciak popsika się jakimś giorgio p--------i za 700 złotych i usłyszy, że śmierdzi albo co najwyżej któraś zapyta co to za zapach, bo kupi swojemu chłopakowi/mężowi

@Masterpolska94: true, chad może się popsikac czymś takim i otrzymywać komplementy
pieknylowca - >chad popsika się tanimi arabskimi perfumami i dostanie tysiąc pochwał,...

źródło: 1000007993

Pobierz
  • Odpowiedz
@drahtzieher: jest taka strona jak perfun i tam masz wprost napisane jaki zapach jest na czym wzorowany ewentualnie do czego jest podobny, a czasem są to tez kompozycje oryginalne, oprócz tego jest strona perfumhub, gdzie są zaufane strony i zaufani sprzedawcy na allegro, a ogólnie co do trwałości to można poczytać na fragrantica, ale często trzeba brać poprawki na jakichś "znawców" od oryginałuf, co to tylko w douglasie kupują za
  • Odpowiedz
@Masterpolska94: @RepublikaFederalnaNiemiec problemem perfumiarzy jest to, że powyżej pewnego levelu zapachy już są tak wyszukane, że nie będą się podobać większości ludzi typu mech z moczem i psia sierścią. A wystarczy kupić 4 podstawowe flakony - na lato, zimę, do biura i na randkę wybierając z 10 najbardziej popularnych zapachów i będzie wygryw i komplementy bez względu na ryj.
  • Odpowiedz