Wpis z mikrobloga

Pamiętam jak jakieś 23-27 lat temu siedziałem przed jakimś młodzieżowym amerykańskim serialem typu drużyna A czy innym Mackgyverem na satelicie i jako dziecko dorastające w Polsce nie mogłem się nadziwic myśląc sobie:"Kurde oni w tej Ameryce tacy niby mondrzy, ale czemu w takim razie na każdym filmie widze jak zakupy noszą w papierowych torbach bez uszu które noszą od spodu w rękach (wtedy nie miały uszu nigdy), i w----------a im się te zakupy kiedy my w Polsce mamy supersilne foliowe torby takie, że w jednej łapie stary przynosi pół warzywniaka ".(wtedy nie było limitu na grubość foliowych torebek więc były w c--j wytrzymałe), a w tej Ameryce się p------ą w papierowych torbach, nosząc zakupy na rękach tak, że prawie bez różnicy czy wezmą z torbą czy bez niej.
Mimo to że ładowność i logika przewagi foliowych toreb nad papierowymi nie pozostawiała złudzeń, to jakoś człowiek urzekniety magią mitycznego kraju herosów z za Wielkiej wody zadawał sobie pytanie, ciekawe kiedy u nas takie będą.

Po 27 latach, robię to zdjęcie w Polsce, co prawda z innych pobudek, i nie motywowany ciekawością, lecz imperatywem reprodukcji, jednak pamiętam zadawane wtedy przed sobą pytanie, którego oczekiwanie zostało nagrodzone.

#dupeczkizprzypadku
#alldayallnightbutt
#zielonylad
#ekologia
MolibdenowaMoszna - Pamiętam jak jakieś 23-27 lat temu siedziałem przed jakimś młodzi...

źródło: 52607

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MolibdenowaMoszna prawda jest taka że te papierowe torby z uszami jak już się taką trafi(Żabka np) to serio lepiej brać od spodu, kiedyś zaufałem jej wytrzymałości i szkła pobite
  • Odpowiedz