Wpis z mikrobloga

Oprogramowanie też podlega produkcji, więc musi mieć swoją metodę produkcyjną

@PruderyjnyPejoratyw: Java nie jest metodą produkcyjną oprogramowania, tylko ewentualnie językiem programowania. Metodą produkcji oprogramowania może być agile, waterfall, xp, kanban, model spiralny, itd.
  • Odpowiedz
@Kj5s6f2dk7s54o: Dobra, widzę, żeś większy cwaniak, i nie jest to twoja pierwsza zarzutka w tym temacie. Rzeczywiście, polski wyraz "technologia" to nie jest wierne tłumaczenie angielskiego "technology", i w polskim powinniśmy używać "techniki" nawet jeśli w angielskim pasuje "technology". Jednak widać reszta kraju i świata nie ma takich rozkmin i nawet PWN tłumaczy MIT jako Instutut Technologii w Massachusetts. ()
  • Odpowiedz
@PruderyjnyPejoratyw: typie, to twoja teza, że MIT błędnie nazywa się instytutem technologii, dlaczego ciężar uzasadnienia przerzucasz na mnie? Ja się z tym nie zgadzam, a tobie nieszczególnie wierzę, skoro w tym samym temacie nasza rozmowa zaczęła się od tego, że uważałeś Javę za technologię ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Kj5s6f2dk7s54o: Ale ty się nie zgadzasz z profesorem Miodkiem, a nie ze mną. Wiesz kto to jest Jan Miodek? To Miodek twierdzi, że należy MIT tłumaczyć jako Instytut Techniki. Możesz się z tym nie zgadzać, ale chyba raczej uwierzę Miodkowi, bo ty po prostu chcesz cwaniaczyć w internecie. Istota problemu jest taka, że błędne tłumaczenie wyrazu "technologia" jest tak popularne, że praktycznie przyjęło się w mowie potocznej. Ale tu wchodzi
  • Odpowiedz
Ale ty się nie zgadzasz z profesorem Miodkiem, a nie ze mną

@PruderyjnyPejoratyw: pokaż palcem, gdzie się nie zgadzam (cytując) i co Miodek twierdzi (również cytując), to może się doniosę do tego wątku. Może. Żadne uniki nie zmienią jednak faktu, że to dla ciebie Java jest technologią (od 1995 roku, jak byłeś łaskaw twierdzić). Wciskanie mi twoich własnych błędów językowych to tania erystyka, podobnie jak zasłanianie się autorytetem.
  • Odpowiedz