Wpis z mikrobloga

@Kj5s6f2dk7s54o: Przecież cały sens tego przeciągania liny *opiera się* na powoływaniu się na autorytet. Powołujesz się na SJP. Bez tego powoływania się nie byłoby żadnego tematu, ponieważ świat nazywa Javę technologią, tak jak sztuczną inteligencję i inne. Czy to wynika z błędnych tłumaczeń, czy ewolucji terminów, to już nie mnie oceniać.

Powoływanie się na SJP to udowadnianie tezy, ale powoływanie się na Jana Miodka, który jest członkiem Rady Języka Polskiego,
  • Odpowiedz
Powoływanie się na SJP to udowadnianie tezy, ale powoływanie się na Jana Miodka, który jest członkiem Rady Języka Polskiego, to już tania erystyka?

@PruderyjnyPejoratyw: SJP PWN to referencyjne źródło znaczeń w polszczyźnie. Nazywając Javę technologią błądzisz językowo i tyle w temacie.

Miodka i MIT wyciągnąłeś sam, chociaż to nie ma znaczenia w temacie nazywania Javy technologią, odmawiasz wskazania gdzie Miodek walczy z tłumaczeniem nazwy MIT w Encyklopedii PWN i usilnie
  • Odpowiedz
@Kj5s6f2dk7s54o: nie wiem co sie czepiasz, java to jeden z języków programowania, który powszechnie uzywa sie do tworzenia roznych wyrobów, peogramow, lub skryptów. W stosie z szeregiem innych języków, specyficznych sobie plików, I podejsc. No i ten zbiór, w tym jezyk możemy nazwać technologią, tak samo jak inna technologia bedzie c# i inne pasujące do niego narzędzia. Jakies czepialstwo z d--y uskuteczniasz
  • Odpowiedz
@Kj5s6f2dk7s54o: no, napezyklad mieści sie w metodzie prowadzenia procesu wytwórczego- technologia jest taka, ze używamy Javy i narzedzi współgrających, żeby wykonać wyrob, czyli java jest technologią do wytworzenia wyrobu, a zresztą xD zamknij morde
  • Odpowiedz
@ozjasz4-9 javove korpoludki siedzące w swoich ciepłych i słabych technicznie firmach zostali zresetowani w excelu i nagle zdziwienie że na rynku pracy nie mogą się odnaleźć jak nie potrafią nawet dobrze gita obsługiwać. Spotkałem na swoje drodze takie osoby z wzorem 5+ czy nawet 10+ i często to było dno i metr mułu jaki kod pisali. Okopani w swoich firmach kreślący to samo od lat…
  • Odpowiedz