Wpis z mikrobloga

Zostaje jeden wyścig i nawet nie wiem, czy jest sens o tym rozmawiać. Będziemy starać się realizować swoje cele, ale na niektóre elementy nie masz wpływu. Żeby coś z tego było, żeby nadal była walka o mistrzostwo świata to… Oczywiście nadal jest to możliwe, ale te małe punkty mało zmienią, zwłaszcza w podejściu. Priorytety innych osób są inne, ale my będziemy walczyć

Można sobie jednak zadać pytanie, kto na tę klasyfikację patrzy tak jak ja. Bo jeżeli jestem sam lub tylko mała garstka osób, to nie ma to większego znaczenia. Na pewno by to miało znaczenie, gdybyśmy mieli przewagę. Priorytety są jasne, były jasne już po Le Mans. Analizowanie tych punktów ma sens o ile nie jest tak, jak w 2008 roku, gdy jesteś jednym z niewielu, którzy starają się zmienić klasyfikację generalną

Nie jesteśmy jedynymi, którzy patrzą na te klasyfikacje, ale od pewnego momentu niewiele możemy zrobić. Każdy by chciał wyszarpać ten tytuł w zespole, ale jak jesteś małym dzieckiem to wyżej są rodzice, którzy decydują, czy możesz to zrobić czy nie. I tu jest podobna historia. Kibice, którzy pamiętają historię 2008 roku dobrze wiedzą o co chodzi. Jeżeli chcesz zdobyć mistrzostwo świata to musi chcieć tego więcej osób niż tylko te, które są przy aucie. W Katarze na początku roku usłyszałem, że naszym priorytetem jest wygranie klasyfikacji aut niefabrycznych i nie wiem czy miałem się śmiać czy płakać

Nie zamieniłby wygranej w 24h Le Mans na tytuł mistrza świata, ale jest pewna godność sportowa, która nie pozwala ci odpuścić takiej sytuacji. W mojej karierze sportowej nie miałem wielu sytuacji, gdzie miałem konkurencyjny pakiet do walki o mistrzostwo. W DTMach tego nie było, w LMP2 w 2 z 3 sezonów miałem i dobrą statystykę zrobiłem. W F1 nigdy nie miałem auta na tytuł mistrza świata. Swoje lata już mam i ta godność i ambicja sportowe są. Musi być to jednak w większym gronie, a nie w małej grupie ludzi

Z tych wypowiedzi można odnieść wrażenie że chyba miałem rację :D
https://wykop.pl/wpis/83236223/kubica-powiedzial-szefostwu-hypercarow-ferrari-ze-

#wec #f1
@Gieekaa +4
- Kubica powiedział szefostwu Hypercarów Ferrari że jak nie zdobędzie mistrzostwa to stamtąd wypie*dala.
- I co mu odpowiedzieli?
- Żeby nie zdobędzie mistrzostwa.

#f1 #wec
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gieekaa: żeby tak niepełnosprawnego jednorękiego bandyte traktować, ale będę miał bekę jak w ostatnim wyścigu Giovinazzi i spółka n-----e znowu 20 kar i to jednak #83 zgarnie puchar ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz