Aktywne Wpisy

MonazoPL +85
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: monazo-promocje-bankowe
Pobierz
thorgoth +124
Tomasz Schuchardt po roli w Domu Dobrym Smarzowskiego spotkał się z ogromną falą hejtu.
Ludzie (w większości kobiety 60+) życzą mu śmierci, zgwałcenia przez osła (!), śmierci dziecka czy dożywotniego kalectwa. Ktoś mu też porysował samochód kluczami gdy był na zakupach.
Jakie deficyty kognitywne trzeba posiadać, żeby nie odróżniać aktora od roli? Rozumiem że żyjemy w banieczkach ale ja nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić takiej osoby. Jak tacy ludzie żyją?
Gdy widzą w
Ludzie (w większości kobiety 60+) życzą mu śmierci, zgwałcenia przez osła (!), śmierci dziecka czy dożywotniego kalectwa. Ktoś mu też porysował samochód kluczami gdy był na zakupach.
Jakie deficyty kognitywne trzeba posiadać, żeby nie odróżniać aktora od roli? Rozumiem że żyjemy w banieczkach ale ja nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić takiej osoby. Jak tacy ludzie żyją?
Gdy widzą w
źródło: 0111427209833992_n
Pobierz

Zagrałbym w to Blasphemous ale nie ma języka polskiego i nic nie zrozumiem z tej fabuły.
Jest w internecie dobre spolszczenie ale jak mam płacić za grę do którą muszę spolszczać na własną rękę to jakoś mi się odechciewa.
W filmikach na YT albo w grach serii Mafia zawsze mniej więcej wszystko rozumiem ale to Blasphemous ma jakiś taki trudny ten język.
Może to dlatego że to platformówka i nie da się wyczuć tak kontekstu jak w takiej Mafii która przypomina film.
Ogólnie to nie gram w platformówki ale w Blasphernous podoba mi się ten mroczy klimat w stylu starych gier.
To jest biznes. I jeśli myślisz, że dla 200 graczy warto przetłumaczyć, to powinieneś to fundować z własnej kieszeni.
Na coś więcej w ogóle nie mam chęci.
Tylko tu chyba bardziej chodzi o czytanie niż słuchanie.
W zestawieniach które znalazłem, użytkowników używających polskiego jest więcej niż włoskiego, jednak z jakiegoś powodu Włosi mogą domagać się lokalizacji, natomiast Polacy muszą się dostosować.
Ekonomiczny interes to zrobili wydawcy, wmawiając nam ze brak lokalizacji to nasz problem/wina i mamy grać po angielsku.
Może i gry mamy droższe, ale za to rzadziej zlokalizowane
Ja nie mam problemu z tym, że coś nie jest po polsku. Nawet ostatnio widziałem gry wydawane przez polskie studia Indie, które nie miały języka polskiego. Widać jest to ekonomicznie nieuzasadnione dla takiego studia.