Wpis z mikrobloga

#pcmasterrace #indiegamedev #indiegames #przegryw #angielski #angielskizwykopem

Zagrałbym w to Blasphemous ale nie ma języka polskiego i nic nie zrozumiem z tej fabuły.
Jest w internecie dobre spolszczenie ale jak mam płacić za grę do którą muszę spolszczać na własną rękę to jakoś mi się odechciewa.
W filmikach na YT albo w grach serii Mafia zawsze mniej więcej wszystko rozumiem ale to Blasphemous ma jakiś taki trudny ten język.
Może to dlatego że to platformówka i nie da się wyczuć tak kontekstu jak w takiej Mafii która przypomina film.
Ogólnie to nie gram w platformówki ale w Blasphernous podoba mi się ten mroczy klimat w stylu starych gier.
PawelW124 - #pcmasterrace #indiegamedev #indiegames #przegryw #angielski #angielskizw...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LisyBorsukiKunyJenotyWilkiRysie: op ma prawo wymagać co tylko chce, ale jeśli jest to dla producenta ekonomicznie nieuzasadnione to może sobie wymagać co chce, a i tak tego nie dostanie.

To jest biznes. I jeśli myślisz, że dla 200 graczy warto przetłumaczyć, to powinieneś to fundować z własnej kieszeni.
  • Odpowiedz
  • 0
@G06DbT: Rozważam nad tym żeby przez miesiąc oglądać codziennie jeden 10 minutowy filmik po angielsku i tłumaczyć sobie niezrozumiałe słowa.
Na coś więcej w ogóle nie mam chęci.
Tylko tu chyba bardziej chodzi o czytanie niż słuchanie.
  • Odpowiedz
@G06DbT: w Polsce jest tylko 200 graczy, nie widziałem, myślałem że jednak więcej.

W zestawieniach które znalazłem, użytkowników używających polskiego jest więcej niż włoskiego, jednak z jakiegoś powodu Włosi mogą domagać się lokalizacji, natomiast Polacy muszą się dostosować.

Ekonomiczny interes to zrobili wydawcy, wmawiając nam ze brak lokalizacji to nasz problem/wina i mamy grać po angielsku.

Może i gry mamy droższe, ale za to rzadziej zlokalizowane
  • Odpowiedz
@LisyBorsukiKunyJenotyWilkiRysie: to głosuj portfelem i nie kupuj.

Ja nie mam problemu z tym, że coś nie jest po polsku. Nawet ostatnio widziałem gry wydawane przez polskie studia Indie, które nie miały języka polskiego. Widać jest to ekonomicznie nieuzasadnione dla takiego studia.

w Polsce jest tylko 200 graczy, nie widziałem, myślałem że jednak
  • Odpowiedz