Wpis z mikrobloga

@FejsFak: najlepsze jest to że za tyn syf nie odpowiada przemysł, tylko janusze w starych domach.
A po ciemku nie widać dymu, jak idziesz pieszo czy jedziesz rowerem, to może się zaciągniesz zupą rakową, a może nie
  • Odpowiedz
@n_____S:

te za granicą są jakieś dziwne - pewnie w miejscach gdzie nie ma smogu przeważnie

Przecież ich tam nie ma. Airly pokazuje za granicą losowe kropki
  • Odpowiedz
  • 136
a te za granicą są jakieś dziwne - pewnie w miejscach gdzie nie ma smogu przeważnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@n_____S: no za granicą nie ma smogu przeważnie - to się akurat zgadza. Nigdzie nie spotkałem takiego śmierdzącego powietrza jak w Polsce.
  • Odpowiedz
@Rustyyyy: dokładnie, biegam po mieście i największy smród jest zawsze w okolicach domów jednorodzinnych. Ja już zimą przywykłem do sprawdzania jakości powietrza - choć czasem się zdarza, że wpadnie RCB z ostrzeżeniem przed wychodzeniem z domu.

A co do tego czy nie widać, tu bym polemizował. Zdarzyło mi się raz, że wybiegałem i było OK a 30 minut później siwo i ograniczona widoczność. Przy dużym stężeniu w powietrzu, to mocno
  • Odpowiedz
@Rustyyyy @FejsFak a jak napisałem zimą na FB, że popieram kontrolę pieców i grube kary za palenie śmieciem to openminded konfederacji zwyzywali mnie od idiotów i powiedzieli, że chce ograniczać ich wolność, że nasi dziadkowie palili czym chcieli i żyli, że choroby układu oddechowego to spisek i, że zapewne w plandemię też wierzę.
  • Odpowiedz
  • 0
strona dobra tylko trzeba mocno powiększyć. Albo spojrzeć w rankingi

@PiotrFr: co to za numerki, gdzie jakaś legenda? Jeżeli trzeba powiększać to nie jest dobra strona tylko nieczytelna.
  • Odpowiedz
@FejsFak: tak, trzeba powiększyć.
Jak inaczej chcesz mieć dane z wielu stacji jak mapa europy ma kilka centymetrów?
Te numerki to poziom pm2.5, to samo co na mapie. Jak wszedłeś na stronę to przecież wszystko widać
  • Odpowiedz
@FejsFak: ale zawsze z wegla czy drewna mniej emisji niz ze smieci, wiec podoszenie cen nie pomaga ( ͡° ͜ʖ ͡°) tez nieprzemyslane jest ze babuszki same mieszkaja w wielkich nieizolowanych domach 200m2. To tez ledwo wiaza koniec z koncem i sie ratuja smieciami. Przeniesc tych wszystkich ludzi do jednego bloku i fajrant ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@FejsFak: brales pod uwage ze te mapki to tez moze byc 'lekka manipulacja' ?
ze umieszcza sie je z dala od osrodkow produkujcych spaliny w pewnych miesjcach w a innych w takich gdzie jest ich sporo np. ulica
gdzies juz byly takie wykopy
  • Odpowiedz