Aktywne Wpisy

Matylda_Megara +323
Znowu przyszłam się chwalić i to bardzo! Więc pijcie ze mną kompot.
1. Po 10 latach opieki, wychowywania, kochania, wstawania w nocy, tulenia i utrzymywania nieswojego (prawnie) dziecka - zostałam w końcu mamą mojego pasierba. Zostanę wpisana do aktu urodzenia, będe miała wszelkie prawa i obowiązki wynikające z tego. Boli mnie tylko, że dopiero po 10 latach matka biologiczna ustąpiła w swej zawziętości i złośliwości. Od wczoraj cała się trzęsę z emocji.
1. Po 10 latach opieki, wychowywania, kochania, wstawania w nocy, tulenia i utrzymywania nieswojego (prawnie) dziecka - zostałam w końcu mamą mojego pasierba. Zostanę wpisana do aktu urodzenia, będe miała wszelkie prawa i obowiązki wynikające z tego. Boli mnie tylko, że dopiero po 10 latach matka biologiczna ustąpiła w swej zawziętości i złośliwości. Od wczoraj cała się trzęsę z emocji.

cult_of_luna +104
#wykop40plus
Jak kurła 40?
Czterdzieści to miał Wokulski stary dziad, albo Ryszard Ochódzki, albo Homer Simpson! (ಠ‸ಠ)
Jak kurła 40?
Czterdzieści to miał Wokulski stary dziad, albo Ryszard Ochódzki, albo Homer Simpson! (ಠ‸ಠ)
źródło: Bez nazwy
Pobierz

źródło: Screenshot_20251002_222015
PobierzA po ciemku nie widać dymu, jak idziesz pieszo czy jedziesz rowerem, to może się zaciągniesz zupą rakową, a może nie
https://aqicn.org/map
Przecież ich tam nie ma. Airly pokazuje za granicą losowe kropki
@n_____S: co ty gadasz, przecież tu c---a widać? Nawet nie wiadomo gdzie jaki kraj jest.
źródło: Screenshot_20251002_231811
Pobierz@n_____S: no za granicą nie ma smogu przeważnie - to się akurat zgadza. Nigdzie nie spotkałem takiego śmierdzącego powietrza jak w Polsce.
źródło: 1000024035
Pobierzźródło: 1000024037
PobierzA co do tego czy nie widać, tu bym polemizował. Zdarzyło mi się raz, że wybiegałem i było OK a 30 minut później siwo i ograniczona widoczność. Przy dużym stężeniu w powietrzu, to mocno
@f9JXBEArQ2H4TKl: piszesz tak jakby z drewna i węgla nie było smrodu i dymu
@PiotrFr: co to za numerki, gdzie jakaś legenda? Jeżeli trzeba powiększać to nie jest dobra strona tylko nieczytelna.
Jak inaczej chcesz mieć dane z wielu stacji jak mapa europy ma kilka centymetrów?
Te numerki to poziom pm2.5, to samo co na mapie. Jak wszedłeś na stronę to przecież wszystko widać
ze umieszcza sie je z dala od osrodkow produkujcych spaliny w pewnych miesjcach w a innych w takich gdzie jest ich sporo np. ulica
gdzies juz byly takie wykopy