Wpis z mikrobloga

+ przy okazji warto próbować iść w wymianę samochodu w #aaaauto, czy janusze?

@Shatter: Moim zdaniem nie warto. Opel Insignia generalnie sam w sobie jest naprawdę bardzo dobrym takim powiedzmy zwykłym samochodem natomiast problem jest taki, że te pierwsze są z 2008 roku bodajże i duża część z nich jest już po prostu zwyczajnie zajechana.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@cacyyy @reakwon szukam auta w budżecie do 12 tysięcy, wiadomo, najlepszy Passat b5, ale większość jest mocno wypierdziana, a i isofixów często brak. Interesuje mnie względna dynamika (nie wymagam dużo, w zależności od budy 110 KM może być nawet ok) i przyzwoite koszty eksploatacji.
  • Odpowiedz
@Shatter: w tej kasie nie kupisz insygni która nie wymaga wkładu. Chyba że jesteś mechanikiem i sobie ogarniesz.
2.0cdti miały wadę fabryczną smoka oleju, jak ktoś zaniedbał silnik się zacieral. Na rynku jest dużo takich insigni po zatarciu i pseudo regeneracji. Takie auto to loteria.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@MercedesBenizPolska @cacyyy Renault do mnie nie przemawiają, mazdy i hondy bardziej, ale a) obawiam się korozji w tych rocznikach B) nie znam silników, tu pewnie bezpieczniej z benzyną, ale nie wiem czy z LPG coś współgra

Z aut, które jakoś rozważam, jest Avensis drugiej generacji i Vectra C 1.9 150.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@MercedesBenizPolska Renault mi się nie podobają, a i w zasadzie każdy, kto miał Renault, miał z nim jakieś przygody. Nie licząc starych Clio xd

Mogę być na emeryturze, jeśli zaoferuje mi to bezproblemowy wóz do jeżdżenia do roboty
  • Odpowiedz