Wpis z mikrobloga

✨️ Praca czy związek? Dylemat nowoczesnego singla
Co lepsze? Praca za dwie średnie krajowe czy związek?
Odkąd zacząłem zarabiać takie pieniądze będąc w związku oraz odnotowując duży przeskok zarobkowy tak związek stawał się zbędny. Miałem pieniądze na kupno mieszkania zamiast mieszkać w wynajmowanym przez dziewczynę i przez to już nie chciało mi się z nią mieszkać bo wolałem sam. Mając już jakieś pieniądze byłem niezależny i nie potrzebowałem już mieć dziewczyny co mogła docenić z racji mojej zaradności (może w jej oczach będę wspominany jako atrakcyjny).
Znajomy zrobił tak samo. Odkąd znalazł pracę w innym województwie tak zerwał z dziewczyną która mieszkała w tym gdzie pracował.
Jednak tutaj bycie w związku to chyba świętość lecz nie wiem czy zarobki w wysokości dwóch średnich krajowych są lepsze. Jak to jest Waszym zdaniem?

#zwiazki #pracbaza #praca

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 1
dobroduszny-archiwista-43: A jesteś w stanie funkcjonować bez związku? Bo mi żadne pieniądze nie wynagrodzą samotności, poczucia bezpieczeństwa, spokoju czy tego że wrócę do domu i mam już XYZ ogarnięte w międzyczasie zamaist samemu tracić na to czas. Pojadę sam na wakacje i co będę jak głupi sam na plaży siedział? nawet do morza nie wejde bo nie zostawie portfela czy telefonu bez opieki...

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Wynika z tego postu, że w związku jesteś/byłeś tylko i wyłącznie z powodów ekonomicznych. Jeśli laska o tym nie wiedziała to mi jej szkoda.
Większość ludzi jednak jest w związku z drugą osobą ze względów emocjonalnych. ()
Skoro nie możesz tego pojąć to wygląda to dość psychopatycznie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: trudno sobie w ogóle wyobrazić że ktoś może być tak bogaty jak ty, więc nie możemy ci nic poradzić, z tak kosmicznymi zarobkami jesteś skazany na bycie samotnym wilkiem, skonsultuj się z kolegami z klubu dwóch średnich krajowych.
  • Odpowiedz
Bo mi żadne pieniądze nie wynagrodzą samotności, poczucia bezpieczeństwa, spokoju czy tego że wrócę do domu i mam już XYZ ogarnięte w międzyczasie zamaist samemu tracić na to czas.

@mirko_anonim: Co na przykład masz ogarnięte, poza nowymi roszczeniami?
Poczucie bezpieczeństwa? Czy ty potrzebujesz drugiej matki?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zrównoważony-mediator-20: @stilewski: co to jest za pytanie przepraszam? Czy lepsze monitory dwie 19-tki czy 24-ka? Lepsza 24-ka. O co chodzi???
@mirko_anonim: popytaj Wykopków. Oni całe życie tak. A to nie możesz w samochodzie zostawić portfela czy telefonu? Albo nie ma jakichś przechowalni nad morzem (ja tam zawsze z kimś byłem, więc nie wiem).
@Basiura89: rozszerz proszę.
@ToJuzZaWiele: właśnie zerwałem - tylko pytam się czy to normalne
@
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: i co to miało być w moim kierunku? Ja tylko podsumowałam, że żaden autyzm, tylko wyrachowanie. Nie można wszystkiego spychać na bycie autystą.

I nie, zerwanie nie jest normalne w takiej sytuacji. Za to dobrze że teraz, a nie za kilka kolejnych lat, może sobie dziewczyna jeszcze życie ułoży.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim a co ma bicie kogoś do tego? Jesli jesteś z kimś w związku bo daje Ci jakieś korzyści ekonomiczne a tak naprawdę w ogóle tej osoby nie lubisz i nie potrzebujesz to znaczy że jesteś totalnie wyrzuty z wszelkich emocji. Jakbyś ją lubił albo lubił z nią czas spędzać to tak bym nie uznała, ale Ty dosłownie przestałeś jej potrzebować to w sumie nawet za nią tęsknić nie będziesz jakby
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: przecież obecne dziewczyny w najlepszym wypadku potrafią zrobić jakieś danie studenckie.
Nawet zupa staje się wyzwaniem, więc o jakim gotowaniu mowa?

Jak to jest jakiś wielki argument, to zwyczajnie szukasz drugiej matki
  • Odpowiedz
Zwykly autyzm i tyle.

@UczeSieWloskiego Autyści odczuwają emocje swoje i innych, mają za to problemy z ich prawidłowym rozpoznawaniem.
Psychopaci nie współodczuwają w ogóle bądź w bardzo ograniczonym stopniu.

ale skąd. To, że spałem nie oznacza, że byłem tam na
  • Odpowiedz