Aktywne Wpisy

MonazoPL +100
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: monazo-promocje-bankowe
Pobierz
thorgoth +185
Tomasz Schuchardt po roli w Domu Dobrym Smarzowskiego spotkał się z ogromną falą hejtu.
Ludzie (w większości kobiety 60+) życzą mu śmierci, zgwałcenia przez osła (!), śmierci dziecka czy dożywotniego kalectwa. Ktoś mu też porysował samochód kluczami gdy był na zakupach.
Jakie deficyty kognitywne trzeba posiadać, żeby nie odróżniać aktora od roli? Rozumiem że żyjemy w banieczkach ale ja nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić takiej osoby. Jak tacy ludzie żyją?
Gdy widzą w
Ludzie (w większości kobiety 60+) życzą mu śmierci, zgwałcenia przez osła (!), śmierci dziecka czy dożywotniego kalectwa. Ktoś mu też porysował samochód kluczami gdy był na zakupach.
Jakie deficyty kognitywne trzeba posiadać, żeby nie odróżniać aktora od roli? Rozumiem że żyjemy w banieczkach ale ja nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić takiej osoby. Jak tacy ludzie żyją?
Gdy widzą w
źródło: 0111427209833992_n
Pobierz

Zawsze robili to tak, że co jakiś czas byla dokrecana śruba, że generalnie ludzi nie stać było na nic. Nawet na żarcie i rozrywkę.
Tym razem zrobili to inaczej i to jest najgorsze. Tym razem zabrali ludziom wartość wynagrodzenia w sprytny sposób.
Otóż teraz już nie jest tak, że nie stać Cię na nic i nawet niektórzy się cieszą bo wynagrodzenia rosły.
Teraz zrobili tak, że żarcie, elektronika, rozrywka, a-----l, podróże zostały tanie i plebs może czerpać z tego ile chce. Czyli nakupować sobie śmieci i znieczulaczy.
Za to odjechali ze wszystkim co ma wartość i co może realnie dać Ci jakieś zabezpieczenia, wolność. Akcje, nieruchomości, złoto, krypto.
Tego za swoje gówniane wypłaty człowiek już jest w stanie w tej chwili kupić jak na lekarstwo, ale nie zbuntuje się, bo ma co żreć i żarcie z glutaminianem sodu, wóda i wycieczka do Turcji, czy Albanii na all inclusive oraz telewizor są tanie i w zasięgu każdego na luzie.
W ten sposób bogacze odseparowali się, odjechali majątkiem, a motłoch będzie musiał do końca życia j---ć i napełni brzuch i łeb syfem.
#przegryw #depresja #nieruchomosci #inwestowanie #gielda #kryptowaluty #pracbaza
Yep. "Dziwnym przypadkiem" w koszyku do wyliczania CPI, które kontroluje podaż pieniądza i inflacje cenową
* mamy telefon komórkowy, ale nie mamy akcji firmy produkującej telefony,
* mamy marchewkę, ale nie mamy kosztu w udziałach farmy produkującej marchewki,
* mamy koszt najmu metra mieszkania, ale nie mamy kosztu kupna
Akcje, zloto, krypto to ruletka, raz jest wysoko raz nisko. A nieruchy sa spompowane przez bk2, fliperow, wszytsko kiedys jebnie
@nie_umiem_inwestowac tzn gdzie jeszcze nieruchy tak wystrzelily jak u nas? Europa gdzies?
A nie dlatego że każdy człowiek w tym kraju dostał w spadku 5 mieszkań(w tym jedno w Wrocławiu), a Ty jako jedyny nic nie dostałeś?
Z drugiej strony wiem, że akurat rynek akcji jest otwarty i dla nas, możemy zakładać firmy i wymyślać różne ciekawe rzeczy, tylko jesteśmy zbyt durni, by zarabiać na tym kasę