Aktywne Wpisy

Polasz +68
Dzień dobry :)
źródło: temp_file4675324448878078082
Pobierz
KarnetNaGlony +86
źródło: temp_file4304401283938043246
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file4675324448878078082
Pobierz
źródło: temp_file4304401283938043246
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Bylem juz na dość rozwleczonych wizytach 3 wizytach( na okolo 2 miesiace bo nie bylo terminow na stałą terapie). Pierwsza to takie glownie zbieranie informacji o mnie - chociaz wszystkiego tam nie powiedzialem, bo czasu nie starczylo. Na drugiej juz jakies rady dawał, na trzeciej też ale jakby glownie w jednym temacie np w sprawie znajomych, ze jak aktualnie nie moge sie zapisac na zadne grupowe aktywnosci grupowe zeby poznawac znajomych to zebym gdzies szukal np. w grach multiplayer (ale chcialbym tak z zakresu 25-35l). i zebym tez instagrama zalozyl konto, bo z jakichs dziwnych powodow mialem zawsze duze opory przed tym, a wspominalem mu ze czasem mialem okazje zeby przeniesc tam kontakt z jakaś osobą poznaną w necie i ze łatwiej tam co jakis czas "odnawiać" rozmowe gdy mozna skomentować storke
Ale zastanawiem sie czy nie moglbym wiecej wynoscic z tych wizyt. Bo koszty są spore gdy co tydzien trzeba placic, a jedny z moich problemow jest brak pracy.
Moze za duzo gadam i powinienem sie mniej odzywac zeby on mial wiecej rpzestrzeni do gadania, nie wiem ale sam powiedizal cos w stylu ze widac ze mam jakby duzo niewygadane. A na chyba pierwszej albo drugiej wizycie gdy wspominalem ze mialem opory przed umawianiem sie na randki, chodzby przez wizje ze na zywo nie bede umial gadać, to powiedzial ze jakos ze mną nie mam problemu gadac bo on nawet nie musi wiele mowic, gdy ja sie rozgaduje
Ogolnie mam duzo roznych problemow, ale takie glowne z ktorych byc moze wywodzi sie większość, to brak pewnosci siebie, mega niezdecydowanie i nie podejmowanie decyzji gdy moge to odkladac w nieskonczonosc, do tego ciągła prokrastynacja, problemy ze snem. I nie wiem czy czasem wlasnie od tej strony nie powinien mnie naprawiać.
Byc moze mam tez depresje ale tego nie jestem pewien. Jeden psychiatra mi przepisal leki przeciwdepresyjne (asertin i trititco), a inny powiedzial ze nie jest pewny czy to depresja czy moze jakies zaburzenia osobowosci i kazal zrobic jakis test 300 pytan u psychologa
#psychologia #psychoterapia #psychiatria #depresja #pytanie #pytaniedoeksperta #niebieskiepaski #rozowepaski
@Kitku_Karola: wlasnie coś takiego on robi
Kurde, to nie na moje finanse. Moze pochodze jeszcze z 1.5 miesiąca i pewnie bede musiał to zakończyć
@Kitku_Karola: Nie nie, raczej o cos takiego mi nie chodzi, tylko zebym nie mial roznych niezbyt zrozumialych oporów przed umawianiem sie, albo zebym był jakoś pewniejszy w gadaniu. Ja mam tak ze sie troche spinam i nie potrafie luznej pogawędki ze śmiechem urządzić. I to nie tylko dotyczy kobiet
Mi psychiatra kiedys mowila ze sie robi jakis test 300 pytań. Moze cos takiego zrobilbym przez neta i potem do oceny psychologa albo psychoterapeuty?
To co opisujesz jako coś co chcesz poprawić to brzmi jak coś co ma drugie dno, czyli za bardzo masz wbite że musisz być jakiś mimo że taki nie jesteś
@Kitku_Karola: A czy zawsze musi byc jakas diagnoza?
@Kitku_Karola: A skad w ogle masz taką wiedze? To co mówisz tez troche odebrało mi wiare w terapie, skoro mają byc nieskuteczni.
Aczkowleik terapie zalecali mi tez psychiatrzy. Na wypoku też czesto słyszalem ze lepiej isc do psychoterapeuty niz psychologa
@Kitku_Karola: Dlaczego? Możesz podac jakis przyklad jak inaczej trzeba leczyc osobe neurotypową?
Na przykładzie mnie. Nie miałam pojęcia o byciu w spektrum autyzmu do momentu diagnozy w wieku 30 lat. Poprzedni psychoterapeuci diagnozowali mi dysocjacje emocjonalną więc leczyli mnie próba wywoływania we mnie emocji