Wpis z mikrobloga

Jest z czym pracować. Nawet trzy rydze się trafiły których w tych lasach zazwyczaj nie trafiam w ogóle. Sporo amerykańców, ale wszystko niemal to takie maluszki zupełne, no mogłoby popadać.
Niemniej zapiekanki z farszem z grzybów leśnych wjadą jutro, nie pamiętam kto, ale ktoś mnie tutaj na tagu do nich zainspirował.

Woj pomorskie, praktycznie przy samym morzu.

#grzyby #grzybobranie #grzybyboners #las
Kremufka2137 - Jest z czym pracować. Nawet trzy rydze się trafiły których w tych lasa...

źródło: temp_file2342687704717585408

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kremufka2137: Dobre zbiory jak na miejsce gdzie jak piszesz nie pada. Myślałam że w pomorskim nie ma rydzów a tu prosze. Za to w górach ani razu nie widziałam amerykańców.
  • Odpowiedz
Zweryfikuj te rydze, bo coś mi się wydaje, że to nie rydze. Jak obciąłeś nóżkę, to pojawił się pomarańczowy sok? Jak nie, to w-------l je.
  • Odpowiedz
  • 0
@Kremufka2137 Małe to na marynowanie. Te małe są najlepsze w marynacie octowej. Nie trzeba ich przecinać albo nic żeby się do słoika mieściły i nie wyglądają później jak kluchy pozlepiane.
  • Odpowiedz
@Kremufka2137 Rydze uwielbiam jeść, ale nie zbieram. Jadam tylko, to co ewentualnie znajomy podrzuci. Z zasady nie zbieram blaszkowych grzybów, bo uważam, że na nich się nie znam. No może nie do końca, bo kanie zbieram.
  • Odpowiedz