Wpis z mikrobloga

Podobno było, ale zostawiam to bez komentarza.
Tak już jest, jak kobiety nawijają o walce z równością, ale jeśli do czegoś już dochodzi to chcą być wyjątkowo traktowane ¯\(ツ)/¯
#blackpill #logikarozowychpaskow #przegryw #wojsko #feminizm #bekazpodludzi #wojna #redpill #obowiazkowecwiczeniawojskowe #rownouprawnienie #gownowpis #teatrfigurwoskowych
NevermindStudios - Podobno było, ale zostawiam to bez komentarza.
Tak już jest, jak k...

źródło: zolnierz-indoktrynowano-cie-ze-kobiety-sa-rowne-ale-to-ty-zyjesz-w-okopach-a-kobiety-kreca-dupa-na-tiktoku-w-hiszpanii-na-plazy

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PopeLeon: Paradoksalnie - Czyli jak zginie ci ojciec na wojnie to już OK? :)

Nikt normalny nie chce wojny. Ale dlaczego mamy podział na lepszych i gorszych na froncie czy po prostu w konflikcie? W 2025 roku, kiedy jest tyle roboty nawet poza mięsem armatnim?
  • Odpowiedz
pytaj prawakow oni wywalają kobiety z wojska, może pan buk im tak każe

@PopeLeon: A lewaki nie lepsi? Może prawakom pan buk każe, ale lewakom 'moje ciało moja decyzja, chyba że jesteś facetem' ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@pianinka: ból d--y jest o to, że połowa społeczeństwa ma takie same prawa, ale nie ma takich samych obowiązków, ale utrzymujemy że wszyscy są równi.
  • Odpowiedz
Im szybciej ludzie zrozumieją że z perspektywy państwa jako mężczyzna jesteś potrzebny tylko do płacenia podatków i ewentualnego zdechnięcia w okopie tym lepiej
  • Odpowiedz
Święta prawda, dlatego bardziej cywilizowane kraje jak Norwegia i Dania wprowadziły już obowiązkową służbę wojskową dla kobiet.
To tylko kwestia czasu kiedy dotrze to i do nas...
  • Odpowiedz
@PopeLeon: Przecież lewaki miały ministrę równości i co? Nie zrobiła nic w tym temacie. Nie chciała pomoc feministkom czuć się spełnionymi na froncie. Wręcz swoją obojętnością wobec tej sprawy tak jakby potwierdziła różnice między płciami - bo skoro jesteśmy równi dlaczego jedni muszą umierać na froncie a drudzy nie?

Za to prawaki używają innego argumentu "kobiety rodzą a faceci walczą". To trudniej podważyć, dlatego ja jestem za obowiązkową służbą dla
  • Odpowiedz
@jak_ta_lala muszę cię rozczarować ale ani prawaki ani lewaki, tylko normalni ludzie myślą tak, są fizyczne różnice pomiędzy, kobiety są zazwyczaj słabsze i mniej agresywne więc nie nadają się latać z kałachem ale za to nadają się do innych rzeczy np do szpitala polowego
  • Odpowiedz
@PopeLeon co nie przeszkadzało Norwegii, Danii i Izraelowi wprowadzić obowiązkową służbę dla kobiet...

Ale idąc tym tropem, to powinniśmy raczej podzielić i kobiety i mężczyzn na 2 grupy: tych sprawnych fizycznie i psychicznie, i tych mniej zdolnych do walki. To racja że kobiety są słabsze, ale i nie każdy mężczyzna to 185cm wzrostu i sześciopak, jest wielu chuderlaków o wątłej konstytucji psychicznej - nie wiem dlaczego oni mają walczyć a baba
  • Odpowiedz
@jak_ta_lala: Nie wiem czy Izreal to dobry przykład. W tym kraju Chasydzi czy jak ich tam zwał są wykluczeni ze służby wojskowej a to są najbardziej wielodzietne rodziny. Mają w------e na obronę kraju bo go nie uznają. Za to w izraelu lgbt kwitło zawsze mordo.
  • Odpowiedz
Święta prawda, dlatego bardziej cywilizowane kraje jak Norwegia i Dania wprowadziły już obowiązkową służbę wojskową dla kobiet.

@jak_ta_lala: tak samo jak równy wiek emerytalny i równe normy dźwigania. Takie rzeczy to w cywilizowanych krajach a nie u nas
  • Odpowiedz