Aktywne Wpisy

DziobakPepe +628
źródło: 20251025_032947
Pobierz
Myslovitz +95
Jak myślicie, chodzić jeszcze czy kupić nowe?
źródło: temp_file6660727465064464434
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 20251025_032947
Pobierz
źródło: temp_file6660727465064464434
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
1) Byłem z SOR ze skierowania rodzinnego lekarza. Na izbe przyjec przyszła babka z objawami udaru (asymetria twarzy niewladnosc 1 ręki i 1 nogi) przyszła z koleżanką. Stan zaczął się pogarszać, prosiła o przyjęcie jej koleżanki to na SOR mówili że mają kolejkę i niech czeka. Gdy straciła przytomność nadal olewali xD. Gdy sie obudzila na chwile bełkotała jak roczne dziecko wsadzilismy ją z innymi facetami w kolejce na wózek inwalidzki i wbiliśmy na chama do gabinetu lekarzy że tutaj chyba człowiek umiera. Kazali odstawić w kącie, że zaraz się zajmą.
2) Sąsiad robił coś z drewnem czy tam jakiś stół naprawiał, nie napił się a wypadek sie zdarzy. Ręka rozwalona krwawi. Zawinął w jakies ubranie zrobił pseudo opatrunek uciskowy i na SOR bo ręka rozwalona. Siedział 5 godzin w poczekalni SOR latem gdzie nie ma klimy i lekarz kazal mu w---------c z gabinetu ze ma najpierw isc pod prysznic i zadnej ręki nawet ogladac nie będzie. Znajomy go odwiózł do jego domu, zona go umyła i wrócil na SOR czekac w nowej kolejce. Ciekawe czy ten lekarz by ładnie pachniał po 5 godzinach w oszklonej poczekalni gdy na dworze 30 stopni i nie ma tam klimy (nie to co w gabinecie)
3) mam uczulenie na jad pszczeli zawroty głowy, nudnosci. Uzadlila mnie pszczola i nauczony doswiadczeniem pojechalem rowerem na SOR (problemy z zawrotami glowy mam jakies 15, 20 minut po uzadleniu a do szpitala dojechalem w 5) gdy poprosilem czy ktos zrobi mi zastrzyk kazano mi w---------c bo oni takie rzeczy robią od 20 i mają w dupie czy p-------e nieprzytomny gdzieś pod płotem czy na krawężnik bo to nie ich sprawa. Poprosiłem chociaz o info czy zastrzyk jest dozylnie czy domiesniowo wysmaili mnie, ze takie rzeczy są oczywiste.
No to poszedłem do apteki opierajac sie o drzewa, budynki, słupy, znaki drogowe. Kupiłem strzykawkę i igłę (1 zestaw) i zrobiłem sobie zastrzyk za drzwiami apteki wbijajac igle w dupe. A potem wrocilem do domu opierajac sie o rower xD
#sor
1) menel który przyjeżdżał codziennie, po alkoholu,świerzb, uszczany, tomografia głowy, kroploweczki, a jak rano wychodził to się żegnał słowami " do wieczora"
2) bóle brzucha od 6msc o 1szej w nocy - u człowieka który olał kompletnie to że miał wizytę do poradni chirurgicznej i usg tydzien po wystąpieniu pierwszego epizodu
3) ukraincy i gruzinoczeczeni w ogóle niepotrafiący słowa po polsku powiedzieć
4) celowo odstawienie
Punkt 4 możecie jakoś zgłosić na policję za uszczerbek na zdrowiu?
Punkt 6 możecie w rozpoznaniu wpisać alkoholizm wysłać na terapię i odegrać uprawnienia kierowcy zawodowego? xD
A to wizyty na SOR to
@Ulyssos: ale wiesz że w sor możesz pracować bez żadnej specjalizacji?
6) nic to nie da - nie można wysłać przymusowo- na szczęście jest Kod Zwolnienia C za co chlejus to nie dostanie kasy ¯\(ツ)/¯
1. Szpital Wojewódzki: Ojciec jechał na rowerze i go auto zahaczyło, wrócił do domu pojechałem z nim na pogotowie. Tam stwierdzili wstrząs mózgu złamany obojczyk i się zapytali czy chcą żeby go zawieźć to lekarze go przyjmą od razu albo czy wolimy sami i czekać parę godzin xD wzięli go dwa tygodnie w szpitalu i dwie operacje (w ciągu roku 4) a sprawcę nie udało się ustalić do tej pory.
Na
@pan-bartolomeu-dias: cóż, tyle się czeka na wyniki badań bo laboratoria mają swoje moce przerobowe i wystarczy że pójdzie coś z któregoś oddziału na pilnie i wszystko inne idzie w odstawke - często np z chirurgii bo krwawienie z przewodu pokarmowego albo interny zawał serca. (dodaj że badania nie robią się w sekundę, tylko maszyna musi je przerobić, wytrącić, odwirować itd) poza tym
Zlamalem nadgarstek z przemieszczeniem, reka wiotka jak rozgotowany makaron, spuchnieta, sina, a na sorze czekalem lekko 8 godzin na zajecie sie mna, bo przede mna bez kolejki wpuszczali smierdzacych, obsranych zulow bezdomnych. Niektorzy z nich nawet sie fizycznie probowali bronic przed wejsciem na sor i byli tam wciskani
@typowy_zielonek: zobacz jeden mój post na tagu #medycyna jak mój znajomy bujał się z odesłaniem pacjenta na oddział replantacjyny: często szpital ma karetkw tylko z kierowcą, bez ratownikow i muszą zamawiać z zewnątrz (prywatne albo ze stacji pogotowia - to nie jest tak że szpital ma 5 karetek i wszystkie obstawione czekają pod szpitalem na parkingu)
Tak samo dużo się mówi o tym, żeby zrozumieć człowieka z tak trudną pracą, ale kiedy słyszeliście o tym, żeby zrozumieć człowieka, który pierwszy raz ma udar,
dlaczego? z bólu, stresu czy źle zareagowałeś na sedacje o ile ją dostałeś?
@Fiszermen: