Aktywne Wpisy

stary_grat +739
no chyba tu kogoś p------o jak ja mam przejść z wuzkiem z dzieckiem do przedszkola sie spieszymy? #samochodoza
źródło: image
Pobierz
andrzejdragan +105
Cześć,
nazywam się Andrzej Dragan, jestem fizykiem teoretykiem. Lewą ręką zajmuję się też fotografią i filmem, a w poprzednim tysiącleciu aktywnie działałem na amigowej demoscenie. 24. czerwca o 18:00 odbędzie się AMA z moim udziałem, na które Was serdecznie zapraszam. Od jakiegoś czasu robię co mogę, żeby ograniczać swoją obecność w publicznym obiegu, ale dla użytkowników Wykopu chętnie się z tego wyłamię, więc gdybyście mieli ochotę podyskutować, będę do Waszej dysproporcji :)
nazywam się Andrzej Dragan, jestem fizykiem teoretykiem. Lewą ręką zajmuję się też fotografią i filmem, a w poprzednim tysiącleciu aktywnie działałem na amigowej demoscenie. 24. czerwca o 18:00 odbędzie się AMA z moim udziałem, na które Was serdecznie zapraszam. Od jakiegoś czasu robię co mogę, żeby ograniczać swoją obecność w publicznym obiegu, ale dla użytkowników Wykopu chętnie się z tego wyłamię, więc gdybyście mieli ochotę podyskutować, będę do Waszej dysproporcji :)

@mirko_anonim: tu masz odpowiedź
Edit: osoby wyżej piszą o domm scrollingu jako przyczynie problemów. To może być objaw ADHD i wypadałoby to wykluczyć u psychiatry. Jeżeli wykluczysz depresje/ADHD wiesz, że trzeba iść do terapeuty.
Poczytaj o ADHD, jeżeli masz będziesz miał dziwne wrażenie, że czytasz o sobie.
@lubie_placki777: właśnie dopiero od niedawna mówią o innych objawach ADHD, każdy myślał, że to jest o nadpobudliwości. A to jest też sporo innych zachowań. Część ludzi kojarzyło je z jakimś aspergerem a tymczasem jiperfokus na czymś innym niż powinniśmy robić to typowy objaw ADHD. Boje się ruszać, interesować niektórymi tematami bo mogę się wciągnąć. Mam z kilkanaście