Wpis z mikrobloga

@fremmm 500 konny toster ze środkiem w stylu gabinetu dentystycznego chciałeś powiedzieć. Tiry na ekspresach i autostradach mogą wyprzedzać jeśli różnica prędkości jest większa bądź równa 10km/h

• Odpowiedz
@fremmm: Jest wręcz przeciwnie. Wiekszość aut na autostradzie jedzie 120-130 bo im szkoda paliwa, szczególnie gdy wyjeżdza TIR i chce wyprzedzać i musisz wyhamowac z tych 140+. Natomiast elektrykiem przy takim zwalnianiu pakujesz energię do baterii i potem wyciągasz na odzyskanie energię na odzyskanie prędkości, wiec to nie boli, a dodatkowo jesli korzystasz z opdowiedniej sieci ładowania to koszt może być sporo mniejszy niz na paliwie
  • Odpowiedz
wiesz, ta zażutka była minimalnie zabawna przez chwilę - ale przy 70 przesadziłeś i nie ma co ciągnąć bo nie jest śmiesznie.

@niegwynebleid: przecież elektroooszołmy tak jeźdżą, ja jestem w stanie w to uwierzyć bo często się z tym spotykam.
  • Odpowiedz
@r5678: och, sam zauważyłem, że elektryki tak jeżdżą. Lecąc 140 przez całą polskę to nie wyprzedzi cię żadna tesla, za to ty wyprzedzisz ich wiele jadących 100 na prawym.
Tylko op to zarzutka
  • Odpowiedz