Call me crazy ale na zimno oceniam better call saul jako najlepszy serial w historii telewizji.
Jasne, jest dużo seriali w topce (xfiles, sopranos, twilight zone, twin peaks, breaking bad no dlugo by wymieniać) ktore albo były przełomowe albo miały bardzo ciekawe pomysły, kreatywnością przewyższały swój czas. Ale chyba każdy z nich albo miał dużo fillerów albo nie wiedział kiedy skończyć albo się zestarzał i jest nieoglądalny już dzisiaj.
A BCS? Każda scena przez 6 sezonów przemyślana, wszystko dopięte, ZERO fillera, wszystko do czegoś prowadzi, zero wkvrwiających postaci* (w porównaniu do np. bb), multum wybitnych scen.
Mi wychodzi że jest nr 1 w historii.
*mnie chuck nie denerwował, też miał swoje racjonalne motywacje
A BCS? Każda scena przez 6 sezonów przemyślana, wszystko dopięte, ZERO fillera,
@fajo-pab: Ja bym powiedział, że tak pierwszy sezon-dwa, to był filler, przez który trzeba było się srogo przemęczyć :P Imho serial spoko, ale do Breaking Bad nie ma podjazdu, nie ta liga
@dodi-lukebakio: mucha XD @wstanczyk pierwsze dwa sezony idealnie pokazują czemu saul się stał tym kim się stal i jakie miał motywacje. Zdecydowanie bcs>bb @fajo-pab totalnie się zgadzam, dla mnie również to top 3 seriali ever.wszystko dopracowane na ostatni guzik.
@dodi-lukebakio: jeszcze raz: nie napisałem że bb miał filer. Ale ma postacie które kiedy się pojawiają to tempo siada totalnie i dużo scen z nimi mogłoby być usunięte. W bcs to nie występuje. No i mnie cały sezon wkvrwiał Jessie, wolałbym żeby zabili go w 1 sezonie tak jak było planowane.
Fillery to sceny, które jeśli usunięte to nie zmieniłoby to absolutnie nic dla odbioru fabuły.
@fajo-pab: Czyli jest to zupełnie subiektywną kwestią, co uznasz za filler.
BSC nie ma ani jednej takiej sceny.
No wierzę, że w to wierzysz xd Ale ten argument jest pozbawiony sensu, bo o dowolnej scenie możesz mówić, że coś wnosi, bo jakąś treść niesie, albo argumentować, że jest fillerem, bo akurat cię nie porwała.
przeciez BTS po 2 -3 sezonie jest nudny jak flaki z olejem.
@sablewski69: no widzisz, jeden powie że po 3 sezonie jest nudny a inny że pierwsze 2 są nudne. A dla mnie jest tak ciekawy że oglądałem już całość 4 razy od początku do końca.
wyśmiałeś moją opinię że bsc nie ma filerów. To wymień filer w bsc skoro to taki absurd.
@fajo-pab: Mordeczko, chyba nie zrozumiałeś mojego argumentu:
Ale ten argument jest pozbawiony sensu, bo o dowolnej scenie możesz mówić, że coś wnosi, bo jakąś treść niesie, albo argumentować, że jest fillerem, bo akurat cię nie porwała.
Przecież tu nie ma żadnej absolutnej prawdy i zbioru informacji, które powinieneś podczas oglądania serialu posiąść, abyś
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
Call me crazy ale na zimno oceniam better call saul jako najlepszy serial w historii telewizji.
Jasne, jest dużo seriali w topce (xfiles, sopranos, twilight zone, twin peaks, breaking bad no dlugo by wymieniać) ktore albo były przełomowe albo miały bardzo ciekawe pomysły, kreatywnością przewyższały swój czas. Ale chyba każdy z nich albo miał dużo fillerów albo nie wiedział kiedy skończyć albo się zestarzał i jest nieoglądalny już dzisiaj.
A BCS? Każda scena przez 6 sezonów przemyślana, wszystko dopięte, ZERO fillera, wszystko do czegoś prowadzi, zero wkvrwiających postaci* (w porównaniu do np. bb), multum wybitnych scen.
Mi wychodzi że jest nr 1 w historii.
*mnie chuck nie denerwował, też miał swoje racjonalne motywacje
@fajo-pab: Ja bym powiedział, że tak pierwszy sezon-dwa, to był filler, przez który trzeba było się srogo przemęczyć :P Imho serial spoko, ale do Breaking Bad nie ma podjazdu, nie ta liga
@wstanczyk: gdyby 1 i 2 sezon nie był taki jaki był to reszta też nie byłaby tak wybitna. Build up - mówi ci to coś?
@wstanczyk pierwsze dwa sezony idealnie pokazują czemu saul się stał tym kim się stal i jakie miał motywacje. Zdecydowanie bcs>bb
@fajo-pab totalnie się zgadzam, dla mnie również to top 3 seriali ever.wszystko dopracowane na ostatni guzik.
@fajo-pab: No to odkryłeś, po co jest to, co nazywasz fillerami.
@haabero: No może i pokazują, ale historia już nie była tak zgrabnie opowiedziana, jak w BB
1.the wire/The corner
2.sopranos
3. Gomorra
4. wszystkie inne, wyroznia sie Atlanta
@wstanczyk: Fillery to sceny, które jeśli usunięte to nie zmieniłoby to absolutnie nic dla odbioru fabuły. BSC nie ma ani jednej takiej sceny.
@fajo-pab: Czyli jest to zupełnie subiektywną kwestią, co uznasz za filler.
No wierzę, że w to wierzysz xd Ale ten argument jest pozbawiony sensu, bo o dowolnej scenie możesz mówić, że coś wnosi, bo jakąś treść niesie, albo argumentować, że jest fillerem, bo akurat cię nie porwała.
@sablewski69: no widzisz, jeden powie że po 3 sezonie jest nudny a inny że pierwsze 2 są nudne. A dla mnie jest tak ciekawy że oglądałem już całość 4 razy od początku do końca.
@wstanczyk: to wymień jedną
@sablewski69: czyli za dużo informacji dla ciebie. Są dla ciebie seriale o prostszej konstrukcji ale niestety nie są tak dobre
@fajo-pab: Mordeczko, chyba nie zrozumiałeś mojego argumentu:
Przecież tu nie ma żadnej absolutnej prawdy i zbioru informacji, które powinieneś podczas oglądania serialu posiąść, abyś
@fajo-pab:
źródło: images
Pobierzprzegadanie to 1 grzech w narracji filmowej. dlatego polskie filmy sa do d--y bo z reguly sa przegadane
@sablewski69: ciesze się. Z kolei nazywanie bsc 'przegadanym' świadczy o twoim.
@fajo-pab: xDDD