Wpis z mikrobloga

#przegryw #przegrywpo30tce Tak się zastanawiam, czy przypadkiem siedzenie na tym tagu nie pogrąża nas jeszcze bardziej w tym bagnie? To troche takie kółko wzajemnego klepania się po plecach przez nieudaczników życiowych. To nie może być dobry sposób na wyjscie z przegrywu.

PS: No offence
  • 56
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@antisocial_psycho: W ostatnim zdaniu już poleciałeś XD Raczej nie chodzi mi o same dzieci tylko o emocjonalną otoczkę, która temu towarzyszy. Może jestem po prostu romantykiem a nie bezmyślnym zwierzęciem, które kieruje się tylko instynktami, a może jednak naoglądałem się za dużo obrazków, na których ludzie są szczęśliwi, jeżdża na wakacje, budują dom, zaręczają się, planują ślub. Niemniej jednak dzięki za czas poświęcony na analize.
  • Odpowiedz
@69AMG: dziwisz się? Jak tu codziennie jest licytacja kto ma gorzej (oczywiście każdy przegryw myśli, że to właśnie on):
- " a mój stary to alkoholik i mnie lał!"
- " a ja moich starych nie znam i byłem w domu dziecka!"
- " a ja mam 168cm więc to ja mam najgorzej!"
i tak jest codziennie. A jak napiszesz im, że np. znasz kogoś z patologii co wyszedł na
  • Odpowiedz
a może jednak naoglądałem się za dużo obrazków, na których ludzie są szczęśliwi, jeżdża na wakacje, budują dom, zaręczają się, planują ślub.

@69AMG: Możliwe, wręcz nawet bym napisał że pewne. To jest typowa propaganda kapitalistyczna mająca na celu zachęcić cię (za pomocą obiecywania gruszek na wierzbie) do partycypacji w tzw. gospodarce czyli nieskończonym cyklu przemocy i żerowania jednych na drugich.
  • Odpowiedz
  • 1
@69AMG bo kazdy przegryw tak naprawde nie chce zwiazku czy normalnego zycia, on nim gardzi, on chce miec zycie jak nastolatek, a do tego zeby kazda d--a za nim skakala. Peter pany.
  • Odpowiedz
A co jak teoretycznie jest opcja na babe ale jesteś bierny wobec tych istot bo wiesz, że jesteś nikim i nie jesteś jej w stanie nic zapewnić dlatego dla jej dobra ją odrzucasz?

@69AMG To mówimy o kryptooskim, bo przegrywa baba by się brzydziła i nigdy nie rozpatrywała w kategorii opcji
  • Odpowiedz
Tak się zastanawiam, czy przypadkiem siedzenie na tym tagu nie pogrąża nas jeszcze bardziej w tym bagnie?

@69AMG: Jako ktoś kto trafił na wykop i znalazł tag grubo po 30stce powiem Ci, że wcale nie było różowo wcześniej. Jak nie masz przyjaciół, w życiu nawet dziewczyny za dłoń nie trzymałeś, ciężko o fajną robotę więc je*iesz w kołchozie a po pracy wracasz zje*any do domu i na nic nie masz
  • Odpowiedz
@69AMG Funkcjonuje kilka definicji oskiego. Jedna to tak jak piszesz synonim bananowca. Kolejna to młody, atrakcyjny chłopak. Ale kolokwialnie używa się oskiego jako określenie kogoś, kto ma lepiej ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 0
@niewiadomocowscenariuszujest: Masz racje ale przeglądanie tagu sprawia, że może być ciężko p--------ć to wszystko i coś zmienić bo znalazłeś ludzi, z którymi możesz się utożsamić i usprawiedliwiać sobie swoją sytuację.
  • Odpowiedz
Tak się zastanawiam, czy przypadkiem siedzenie na tym tagu nie pogrąża nas jeszcze bardziej w tym bagnie? To troche takie kółko wzajemnego klepania się po plecach przez nieudaczników życiowych. To nie może być dobry sposób na wyjscie z przegrywu.

PS: No offence

@69AMG: Odradzam dyskusje z Antisocial. Odpowiadając na pytanie - oczywiście, że tak, ale nie tak, jak myślisz. Po prostu powiela to Twoje złe schematy, zabiera Ci cenny czas (najcenniejszy surowiec
  • Odpowiedz
  • 2
@niewiadomocowscenariuszujest "P--------ć wszystko" to taki skrót myslowy. Mam na myśli, żeby p--------ć kołchoz i opuścić powiatową umieralnie dla przykładu. Jak ktoś znajdzie w sobie tyle odwagi to można to odchaczyć jako mały sukces. A potem? A potem można zadbać o siebie, poznać ludzi, nauczyć się czegoś nowego, otworzyć mały biznes i to jest dobra droga, na pewno lepsza niż siedzenie w kołchozie, w którym jedyne czego się dorobisz to garba. W
  • Odpowiedz
No to jak Ci się tu nie podoba to do widzenia i swoje cudowne rady wsadź se w odwłok niech Ci twoja gruba wyłomocze go straponem bo na takiego kozaka mi wyglądasz po tym wysrywie

@Average-CottonWorld-Enjoyer: ojejku, blackpillowy sfrustrowany chłopczyk się zdenerwował i musi gdzieś wyładować swoje złości. Dzięki, potwierdziłeś słowa ludzi w tym tagu. Sam sobie wystawiłeś ocenę ;*.
  • Odpowiedz
- " a ja moich starych nie znam i byłem w domu dziecka!"

@lukiboss: No faktycznie, nic nie znaczący fakt w życiu człowieka, nie decyduje o niczym praktycznie xD

Akurat w tym temacie mogę ci coś powiedzieć. Sam w domu dziecka nie byłem, ale u mnie w rodzinie ktoś prowadził przez wiele lat tzw. rodzinę zastępczą, do której trafiały dzieciaki z interwencji (czasami na krótko, czasami na lata). Dorastałem z tymi dzieciakami,
  • Odpowiedz