Wpis z mikrobloga

✨️ Trudności w znalezieniu pracy w małym mieście
Miasto ok. 15-20k mieszkańców, ja lvl 24 na jdg, dziewczyna lvl 22 i nie może znaleźć pracy. Zrobiłem jej kozackie CV, wykształcenie średnie, jedyny minus - brak statusu studenta, no i szukamy jej pracy jakoś od 3 miesięcy. Wysyłaliśmy wszędzie gdzie sie dało, na pracuj.pl, na OLX... nie zadziałało. Wydrukowałem 30 CV i roznosiła cały dzień, jeden telefon po którym finalnie i tak nie dostała pracy. Jeszcze żeby miała jakies wymaganie, ona po prostu chce pracować, może być nawet w biedrze/lidlu a i tam jest brak odpowiedzi. Teraz dorabia na Tikrow (taka apka ze biorą z marszu na umowe zlecenie, 1 dzien = 1 zlecenie i kase dostajesz od razu po skonczonej robocie) no ale musi dojeżdżać po 30km. U Was też taka lipa? #praca #pracbaza #finanse

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: heracinsky

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: realia powiatowe, albo sklepy (a i tu ciężko, bo każdy się trzyma), albo urzędy (tu jeszcze gorzej, bo robota jest od x pokoleń dosłownie dziedziczna), ewentualnie sezonówka i produkcja, o ile jakieś tam macie.

Zostaje Policja, Straż Pożarna i inne państwowe.
  • Odpowiedz