Wpis z mikrobloga

#pracbaza #pracait #praca
Imagine, ze jestes spedytorem i zmieniasz prace, a tam gosciuwa z HR ci mowi, ze w sumie ty obslugiwales samochody ciezarowe Renault i busiki Iveco, a oni to maja Mercedesy na stanie, wiec twoje doswiadczenie w spedycji sie nie liczy - tak mniej wiecej wygladaja rekrutacje kucow informatykow xDD
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Imagine, ze jestes spedytorem i zmieniasz prace, a tam gosciuwa z HR ci mowi, ze w sumie ty obslugiwales samochody ciezarowe Renault i busiki Iveco, a oni to maja Mercedesy na stanie, wiec twoje doswiadczenie w spedycji sie nie liczy - tak mniej wiecej wygladaja rekrutacje kucow informatykow xDD

@MudFrog: Czyli jak ktoś pisał w jednym języku to może w innym bo to podobnie? To po c---a narzekacie, że ciągle
  • Odpowiedz
@MudFrog: uwielbiam ten wasz kwik :) niedługo 90% z was wyleci na zbity pysk na magazyn bo już dzięki AI (ktore swoją drogą jest waszą zasługą xDDD) nie jestescie juz potrzebni, a to 10% co zostanie będzie zarabiało normalne stawki jak reszta polakow :)))) piękne to jest
  • Odpowiedz
Dlaczego w ofertach pracy są wymienione języki programowanie jakie musi znać kandydat, a u spedytorów tylko prawojazdy kat C czy C+E bez rozdzielenia na Mercedesy, Iveco, Dafy czy MANy?

@ipkis123: nauczenie się nowych technologii to nie problem. Nowy język dla seniora to pewnie z 1 miesiąc pracy w nim. Rzecz w tym, że ani pracodawca nie chce płacić za 1 miesiąc nauki, ani programista nie chce opuszczać strefy komfortu.
  • Odpowiedz
uwielbiam ten wasz kwik :) niedługo 90% z was wyleci na zbity pysk na magazyn bo już dzięki AI (ktore swoją drogą jest waszą zasługą xDDD) nie jestescie juz potrzebni, a to 10% co zostanie będzie zarabiało normalne stawki jak reszta polakow :)))) piękne to jest

@hatsune_miku1993: Powiedz, że nie wiesz nic o AI, bez mówienia, że nie wiesz nic o AI ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@XanderPLXE zyj dalej w zaprzeczeniu a obudzisz sie na Kuroniowce :) nawet najgorsze ai za grosze jest lepsze od przepłaconego juniora, tak czy siak trzeba po nim poprawiać. BTW jestem 100 procent pewny ze jak ja już w branży byłem to ty sie dopiero uczyłeś.z.nocnika korzystać
  • Odpowiedz