Wpis z mikrobloga

via Android
  • 0
@Chekatomba ja dzwonię, ty oddzwoniłeś - to się nazywa rozmowa, zaangażowana jest w nią więcej niż jedną osoba 💥 Proszę podaj mi alternatywy jaki serek byś kupił zamiast tego żeby nie wyrzucić pieniędzy w błoto, może następnym razem zaoszczędzę całą złotówkę albo dwie. Ciastka nie podawaj bo chciałem spróbować tego, nigdy go wcześniej nie jadłem i kupiłbym nawet jakby kosztowało 10 zł.

Ocena mnie nie boli tylko ta absurdalna hiperbola że
  • Odpowiedz
@krucjan kupowanie serka light i kiełbasy to to jak jedzenie awokado po czterodniowym chlaniu. Kupujesz produkt odtłuszczony po to żeby i tak zjeść go w postaci bardziej przetworzonej. A ten produkt migdałowy to pewnie woda z aromatem migdałowym i cukrem. Co jest syfem w kiełbasie, to już sobie na etykiecie przeczytaj
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Chekatomba no ja czytałem etykietę kiełbasy, wydaje mi się że ma dobry skład, dlatego ja wziąłem. Może się mylę, mówisz że syf to proszę wyjaśnij mi co jest syfem, żebym następnym razem wybrał bardziej świadomie. Napój migdałowy to woda, 2% migdałów, sól, lecytyna ze słonecznika i ekstrakt z algi. Cukru nie ma, może pomyliłeś z jakimś innym napojem.
Z tym chlaniem i awokado nie za bardzo rozumiem. Czyli jak jem kiełbasę
  • Odpowiedz
@krucjan ser topiony bym w-----l bo to nawet ser nie jest a zamiast serka almette light kupił zwykły, nie light, a pewnie pewnie o te złotówkę czy dwie taniej byś miał own label, bo w produktach mlecznych zazwyczaj jest tak że ten sam produkt dostarczają za 1/2-2/3 ceny pod own label po to żeby market wziął na półkę ich regularny produkt. Mleko migdałowe to ani mleko ani migdałowe więc lepiej się
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Chekatomba ale czemu miałbym wziąć zwykły serek jak ja chcę light? Czemu miałbym mleko albo kefir skoro ja chcę napój migdałowy? Przecież to są inne produkty w zależności od tego jakie kto ma cele i potrzeby w swojej diecie...
  • Odpowiedz
@krucjan co do przykładu z awokado. Odpowiedź brzmi generalnie, tak. Po prostu zjedz bardziej naturalny produkt serek pełnotłusty czy owy a oszczędź sobie 20g kiełbasy z tego worka, bo mniej więcej tyle „oszczędzasz” kcal. I choć w obu przypadkach to tłuszcz odzwierzęcy, to ten z mięsa będzie miał więcej produktów utleniania, a jak wskazują badania ten z nabiału jest mniej szkodliwy ma CLA i mniej cholesterolu.
  • Odpowiedz
@krucjan z napojem o smaku migdałowym masz rację, jeśli kupujesz go bo lubisz ten smak. To jest to co pisałem o priorytetach. Ale serek light nie ma plusów nad jego standardowa wersja, poza tym że jest tańszy w produkcji. Bo smak ma wg każdej oceny z jaką się spotkałem gorszy (tłuszcz jest nośnikiem smaku)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Chekatomba

@krucjan co do przykładu z awokado. Odpowiedź brzmi generalnie, tak. Po prostu zjedz bardziej naturalny produkt serek pełnotłusty czy owy a oszczędź sobie 20g kiełbasy z tego worka, bo mniej więcej tyle „oszczędzasz” kcal. I choć w obu przypadkach to tłuszcz odzwierzęcy, to ten z mięsa będzie miał więcej produktów utleniania, a jak wskazują badania ten z nabiału jest mniej szkodliwy ma CLA i mniej cholesterolu.

To może i
  • Odpowiedz
@krucjan: Jedyne czego bym raczej nie zjadł/nie wypił to napój migdałowy, bo nie podchodzi mi smak i ewentualnie burraty z przeceny, bo zawsze szukam tych najświeższych w sklepie xD
Z ciekawości robisz jakieś konkretne dania z tego lecza czy po prostu leczo?
  • Odpowiedz