Wpis z mikrobloga

@Saszka___: jestem w szoku że im ten biznes się spina - ich produkty to desktopy / laptopy z pre-instalowanym linuxem. Zawsze myślałem że Linux-user to taki trochę power-user co sam sobie wszystko ogarnie.

btw. Ich laptopy wyglądają jak żywcem wyjęte z alibaby czy innego china-express 😅

No i to też nie jest od zera pisane - całość bazuje na gnome, wygląda jak gnome i działa jak gnome.
  • Odpowiedz
Zawsze myślałem że Linux-user to taki trochę power-user co sam sobie wszystko ogarnie.

@szefczyk: dużo osób chce wspierać alternatywy do Windowsa
  • Odpowiedz
całość bazuje na gnome, wygląda jak gnome i działa jak gnome.

@szefczyk: W sumie to chyba nie, ew. na jakiś podzespołach Gnome może pracuje, ale to nie jest chyba lekko zmieniony Gnome, a całość została napisana od zera w Rust. Ale działa tak se
  • Odpowiedz
  • 0
@szefczyk ich stacje robocze wypełniają niszę po stacjach roboczych z komercyjnymi Uniksami. Z komercyjnych Uniksów jedynie Solaris zdołał się utrzymać, choć jego targetem są obecnie serwery. No jeszcze jest macOS, ale to inna para kaloszy
  • Odpowiedz
  • 0
@ly000: Po lekkiej konfiguracji wygląda znacznie lepiej, zresztą upiększać zaczną dopiero po wydaniu stabilnej wersji z tego co mi wiadomo. ( ͡º ͜ʖ͡º)

No i to też nie jest od zera pisane - całość bazuje na gnome, wygląda jak gnome i działa jak gnome.

@szefczyk: Nie ma tam niczego ze sroma. ;-)
  • Odpowiedz