Wpis z mikrobloga

#psiarze
#psy

Poprosiłbym o zwykłe wytłumaczenie, o taki właściciel ma w głowie pozostawiając psa dosłownie przy wejścia do ośrodka zdrowia. Obecnie psiarze mocno rywalizują o pozycję nowych MaDek w społeczeństwie. Czyli bezrefleksyjna masa ludzka uprzykrzająca życie innym osobą w społeczeństwie.
niebieskikartofel - #psiarze
#psy

Poprosiłbym o zwykłe wytłumaczenie, o taki właścic...

źródło: image

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@niebieskikartofel Skąd porównanie psiarzy do madek? Serio ja nie mam ani jednej sytuacji w której jakąś maska by mi coś zrobiła. Za to mnóstwo w których psiarze - od ataku w trakcie biegania, odbiegających psów wejścia w g---o i obszczanej elewacji. Serio daj przykład porównywalnych zachowań Madej jeśli są gorsze od psiarzy.
  • Odpowiedz
  • 2
@niebieskikartofel No to słucham, jakie miałeś doświadczenie z dzieckiem/madką porównywalne do ataku psa? Inna sprawa że dzieci są konieczne w społeczeństwie i to że wokół nich się większość rzeczy kręci jest raczej oczywiste.
  • Odpowiedz
@Korax: Chyba kompletnie umknął Ci sens porównania, lub zafiksowałeś się na swojej argumentacji i jesteś ślepy na to co się do Ciebie pisze. Skupiasz się na jednym, skrajnym przykładzie ("atak psa"), jakby to była jedyna oś sporu, a ja mówię o całym wzorcu zachowań i mentalności.

No to słucham, jakie miałeś doświadczenie z dzieckiem/madką porównywalne do ataku psa?

To nie jest konkurs na to, co jest fizycznie groźniejsze: zęby owczarka czy wrzask
  • Odpowiedz
@Korax: XD
Byłem zarówno na żywo jak i w mediach społecznościowych czytając komentarze takich ludzi. Trzeba mieć klapki na oczach albo po prostu poziom inteligencji który nie pozwala zauważać bardziej zróżnicowane schematy¯\(ツ)/¯

A byłeś świadkiem którejkolwiek z tych sytuacji czy to po prostu cytaty z artykułu w Onecie?

Wgl co to za argument z d--y?
  • Odpowiedz
@Korax: Pozwól, ze dam Ci szansę na zrozumienie, czego Ty ode mnie oczekujesz? Jaką statystykę? Jaki raport? Względem tego co pisałem jako porównań i wzorców zachowań, mentalności i postawach, które uprzykrzają codzienne życie w społeczeństwie?

Chcesz statystykę użycia słowa "spokojnie, on chce się tylko przywitać!", gdy 30-kilogramowy pupil biegnie w kierunku obcej osoby, czy może jakiś raport na temat "Dej, mam horom curke"?
  • Odpowiedz