Wpis z mikrobloga

Niepotrzebne śrubki nie istnieją

@OrzechowyDzem: jak nie? Z każdego urządzenia przed naprawą wyciągam X śrubek, wkręcam X - rnd(1, 3), bo zostają bez miejsca do wkręcenia i dalej wszystko działa - ergo niepotrzebne śrubki. Przynajmniej mam zapasowe na kiedyś
  • Odpowiedz
Przynajmniej mam zapasowe na kiedyś

@rzuf22: dlatego właśnie nie można powiedzieć, że są niepotrzebne.

Uważam, że w piekle jest specjalne miejsce dla osób, które wyrzucają śrubki, które im zostają po montażach/naprawach etc.
  • Odpowiedz
Upuszczasz czwartą, taką niepotrzebną i wtedy nagle odnajduje się ta trzecia ( ͡° ͜ʖ ͡°

@niecodziennyszczon: Możesz też przejść się na boso następnego dnia, też się nagle znajdzie. Chociaż to zdaje się raczej patent pod klocki lego.
  • Odpowiedz
@OrzechowyDzem: Wrzuciłem obrazek do AI - "Ten mem opiera się na zabawnej grze skojarzeń i wykorzystuje znany format z programu „Pawn Stars” (pol. „Gwiazdy lombardu”). Treść mema:Ja: upuszczam 3 śrubki na podłogę
Podłoga: „Best I can do is 2” (czyli: „Najlepsze, co mogę dać, to 2”)

😄 Co to znaczy?
To żart sytuacyjny, który pokazuje frustrację, gdy coś się gubi — w tym przypadku śrubki. Mimo że osoba upuszcza 3
  • Odpowiedz
@OrzechowyDzem: tak jak pisze @Pheasant_Soup niepotrzebne do działania, potrzebne na przyszłość. Śrubek się nie wyrzuca, trzyma się w słoiku by potem obdarować kolejne pokolenie. Oczywiście bez żadnego sortowania ani nic ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz