Wpis z mikrobloga

@mk321: psy zawsze chłona to jak ich traktuje właściciel. Ja wziąłem psa od sąsiada co ma dwa tej samej rasy. Jej matka była pol-agresywna do obcych, ojcu tez sie zdarzalo. Moja? Do rany przyłóż, sama chce by ją głaskać.
  • Odpowiedz
  • 0
@mk321 no policja to chyba ma taki specjalny typ amunicji by nie było rykoszetów i odłamków, w praktyce jest bardziej niebezpieczna dla celu tz. mniej przywalnosc jest postrzelonych
  • Odpowiedz
@mk321: Czytaj między wierszami co psiarz pisze.
"Sama chce by ją głaskać" - podbiega do ludzi bez pytania.
"Do rany przyłóż" - jej kły dziwnie pasują do rany po pogryzieniu
  • Odpowiedz
@mk321: to wtedy ci ludzie sa glupi. Kazdy behawiorysta mowi o tym, ze trzeba starac sie wychwytywac znaki od psa, które sugeruja, ze jest mu niekomfortowo lub nieprzyjemnie w danej sytuacji. I to niwelować.
  • Odpowiedz
@zzbkk: mowisz o amunicji antyrykoszetowej, zwykly policjant w pl takiej nie ma.
Fun fact: to amunicja dum dum, zakazana przez konwencje genewska. Policja moze uzywac, wojsko nie ;)
  • Odpowiedz
@StopSzczek: Problem jest, ale jak czytam jakie brednie wypisujesz pałając nienawiścią do monitora, to się za głowę łapię. Zgodze się z @Casuel, ze chyba jedyne o co Ci chodzi, to sianie zamętu i powiekszanie problemu. Najlepiej do skali, gdzie tak rozdmuchany podzieli spoleczenstwo, ze jedynie drastyczne kroki zadowolą jedną ze stron, nie? ;)

Widać, że kompletnie nie masz pojęcia ani o hodowli zwierząt, ani o patologiach w tej
  • Odpowiedz
Edit: widzisz, dwa komentarze, dwa hejty. Oni nie chca rozwiazac problemu. Chca antagonizacji spoleczenstwa

@Casuel: Ja się założę że sporo tych nowych zielonek to najzwyklejsze opłacane szpiony, mające destabilizować, napuszczać I mącić w społeczeństwie. Normalny człowiek chce normalnych rozwiązań, a nie "ZAGAZOWAĆ PSY, ZNEUTRALIZOWAĆ JE, KAŻDY POSIADACZ PSA TO PATUS I NIEBEZPIECZNA JEDNOSTKA!!". To samo jest z napuszczaniem mężczyzn na kobiety, dzieciatych na child free itd itd. Leci przykaz z
  • Odpowiedz
warto zaczac od likwidacji pseudohodowli. Psy agresywne juz teraz wymagaja pozwolenia. Pseudohodowle omijaja to, wydajac "kundle w typie rasy"

@Casuel: W Polsce problem polega na tym że cywilizację przywieziono nam z zewnątrz i dużą część przepisów jest nie dlatego że była społeczna presja tylko dlatego że UE/NATO/ONZ/IMF nam kazało i przepis jest fantomowy, a państwo go nie egzekwuje (i sami jego funkcjonariusze go nie rozumieją bo nie było nigdy społecznej
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara: Przecież wy nie chcecie rozmawiać. Wy wiecie wszystko najlepiej, statystyki sa zmanipulowane, problemem są wszyscy tylko nie wy.
Każdy kulturalny dialog jaki odbyłem z psiarzem był bezsensowny. Prawie nigdy kulturą nic z psiarzem nie osiągnąłem. "Hehe tylko się bawi" "Hehe on nie gryzie". Jak krzykniesz i zasugerujesz, że ty gryziesz to większość z was wali błocko w gacie i zaczyna się zachowywać jak powinno.
  • Odpowiedz
@Casuel: "niech Rosja tu wpadnie" i wiesz od kogo oni są. Nikt mi nie wmówi, że temat mało co istniał... Aż do 2025 / 2024 gdy nagle na wykopie zjawiła się masa zielonek napędzających tagi anty psie. Przypadek! Społeczeństwo nagle się obudziło że jednak nie lubi tych milionów psów xD Taki sam przypadek jak wpychanie na wykop treści skrajnie konserwatywnych. Ruskie zwyczajnie znalazły podatny grunt na portalu z zerową moderacją.
  • Odpowiedz