Wpis z mikrobloga

czy te zielonki żądające holokaustu psów są teraz z nami w pokoju?

@StopSzczek: Pies szczeka bo taka jego natura, ty szczekasz, kłamiesz i mącisz w wiadomym szkodliwym celu.
  • Odpowiedz
@Foxing: następny furas z czytaniem ze zrozumieniem na poziomie przedszkolaka xD Z tego wpisu wynika, że nienawidze rosjan ale chętnie bym ich tru wpuścił by takich rusofilów (bo psiarze lubią żyć w syfie jak na wschodzie) zabrali do matuszki a reszta normalnych ludzi sobie kraj odbuduje w rok.
Natomiast zagłosuję na każdą partię, nieważne o jakich poglądach, która zagwarantuje mi zrobienie z wami porządku.
  • Odpowiedz
@AstroBoy: Spacerowicz ma mieć magistra z zachowania kundla, no jak to, przecież nic dziwnego, że pana pogryzł, miał odchylony ogon o 21 stopni w kierunku księżyca w pełni, to oczywisty znak, że mrugnięcie sprowokuje do ataku.
Ha tfu
  • Odpowiedz
Przecież wy nie chcecie rozmawiać. Wy wiecie wszystko najlepiej, statystyki sa zmanipulowane, problemem są wszyscy tylko nie wy.

@StopSzczek: Przeciez kolega wyzej napisal, ze moze warto zaczac od lewych hodowli, gdzie sie sprzedaje rasy agresywne jako kundle, a Ty go zaatakowales. Kolega zaczął sensownym argumentem i propozycją, a Ty go zaatakowałeś, wiec nie pieprz i nie kłam mi tu o tym, ze nie chcemy rozmawiać.

Kazdy psiarz wie ze jest
pastaallacarbonara - > Przecież wy nie chcecie rozmawiać. Wy wiecie wszystko najlepie...

źródło: Screenshot 2025-09-18 at 17.07.07

Pobierz
  • Odpowiedz
@RenkaRenkeMyje: Ależ mnie wku*wia ludzka niemoc w takich sytuacjach. Właściciela psa psiknąć gazem po mordzie aby nie stwarzał problemów, a agresywnego psa zaje*ać jakąś cegłówką czy czymkolwiek ciężkim. Krzyknąć do nagrywających z okien aby rzulili młotek czy coś. Nie mogę oglądać takich nagrań, bo mnie szlag trafia na ludzką nieporadność. Gdyby była wojna to ci ludzie by po tygodniu zginęli przez własną tępotę i by nawet ruskich nalotów nie trzeba
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara: To nie jest sensowny argument, przepisy już sa, nie są egzekwowane, to zasłona dymna by odwrocić problem, zrobić z siebie ofiarę a z oponenta zwyrodnialca który nie chce rozmawiać.
Jestem w internecie od 25 lat, po prostu takie zagrywki na mnie nie działają. Zacząć należy od karania nieodpowiedzalnych właścicieli, a wtedy żadne hodowle nie będa potrzebne bo umrą śmiercią naturalną, nikt po stracie 10tys zł nie będzie szukał następnego
  • Odpowiedz
powinien być całkowity zakaz wyprowadzania psa bez smyczy i kagańca, egzekwowany mandatami zaczynającymi się od 2000zl.

@RenkaRenkeMyje: i policja zamiast egzekwować te zakazy gdzie trzeba przylepi mandat mnie, wjeżdżając na wiejskie łąki gdzie chodzę z psem na spacery i nikogo tam nie ma XD
  • Odpowiedz
@RenkaRenkeMyje: Nic się nie zmieni dopóki nie stanie się tragedia w tym zasranym państwie, która będzie bardzo medialna...

Amstaff zagryzie dzieciaka i ten się wykrwawi na chodniku to wtedy coś śnie zmieni.
  • Odpowiedz
@Ucho1899: o, to też często słysze "przecież tu nikt nigdy nie chodzi". No ja chodzę, a "odludne tereny" nie należą do psa, tylko do człowieka, ja mam priorytet spokoju i bezpieczeństwa a nie piesek priorytet wolności w bieganiu i gryzieniu.
  • Odpowiedz
Są filmy z USA jak policjant strzela do takiego psa z pistoletu, a on nic. Taka czaszka, że pociski małego kalibru / małej mocy się ześlizgują (a policja nie ma jakiejś przeciwpancernej broni, żeby zabijać na miejscu, tylko żeby unieszkodliwiać ludzi - na niektóre psy to tak łatwo nie wystarcza).

@mk321: też tak kiedyś mysalelm i to powtarzałem, aż trafiłem na Mirka który wysłał mi szereg badań, przypadków i dowodów na
  • Odpowiedz
@StopSzczek: ok, ale jak kogoś widzę to biorę go na smycz. A na łąkach i polach widać ludzi z daleka. W lesie go nie puszczam ze smyczy, więc nie wiem w czym problem :)
  • Odpowiedz
@Ucho1899: Może jesteś wyjątkiem, nie chcę oskarżać, ale wierz mi, pies jest brany na smycz tylko wtedy, kiedy z daleka grożę co zrobię z psem jak właściciel go nie weźmie ode mnie w ciągu 5 sekund. Inne sytuacje gdzie pies jest brany na smycz gdy pojawiam się w okolicy to wyjątki od reguły.
  • Odpowiedz
. Zacząć należy od karania nieodpowiedzalnych właścicieli

@StopSzczek: przeciez przepisy są, tylko nie są egzekwowane. Widzisz podobieństwo? ;)

Kompletnie nie rozumiesz problemu - przpeisy istnieją, ale taki pseudo rasowy pies z hodowli sie pod nie nie łapie, bo nie jest to ta rasa, oficjalnie jest kundlem, bo go lekko zmieszają - tak HODOWLE obchodzą
  • Odpowiedz
@ryhu: Pelnoplaszczowy 9mm spokojnie moze pojsc rykoszetem po czaszce, skonczy sie na rozoranej skórze, mozg nie zmieni sie w mielone.
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara: ale nie udała ci się kontra, ja wiem, że przepisy są, ja żądam ich egzekwowania albo zmiany zachowań psiarzy. Ani jedno ani drugie nie wydaje się prawdopodobne. Oczekujesz więc, że się poddam, będę gryziony, będe miał zakłocany spokój i będe szczęśliwy.
Dla mnie bez różnocy czy pies jest z rasy agresywnej czy nie. Każdy pies ma pysk najeżony zębami, każdy pies liże je kał i może mieć wscieklizne, nie
  • Odpowiedz