Wpis z mikrobloga

@StopSzczek: ja sam nie chciałbym być napadnięty przez innego psa, więc robię to co chciałbym żeby robili inni. Kocham swoje psy, ale to jednak zwierzęta i mimo że mój owczarek jest raczej pierdołowatą kluchą to jednak mozna się go przestraszyć, no i nigdy nie wiadomo co psu może odwalić.

A moja opinia o policji jest właśnie taka że d--------y się do ludzi takich jak ja tylko dlatego, ze bylibyśmy łatwym
  • Odpowiedz
czy jest tu jakaś osoba zajmująca sie psami i powie co robić w określonej sytacjji?

@future_taylor: Jak nie masz ostrego narzędzia to zostaje ci podduszenie psa w taki sposób, by ciężar jego ciała dusił go przy pomocy obroży (jak nie ma obroży musisz improwizować, zrobić pętlę z paska czy coś). Nic innego nie działa, wtedy jest szansa, że puści ofiarę
  • Odpowiedz
Oczekujesz więc, że się poddam, będę gryziony, będe miał zakłocany spokój i będe szczęśliwy.

@StopSzczek: czlowieku, ja niczego od Ciebie nie oczekuje, to Ty masz problem a nie ja. Ja tylko zauważam, że Twoje argumenty są kompletnie bez sensu i są bardzo mocno nacechowane agresją.

Dla mnie bez różnocy czy pies jest z rasy agresywnej czy nie. Każdy pies ma pysk najeżony zębami, każdy pies liże je kał i może mieć
  • Odpowiedz
@Ucho1899: No i z takimi ludźmi jak Ty mogę rozmawiać. Zdajesz się wiedziec jak wygląda sytuacja ze służbami, nie negujesz też, że twój pies może być niebezpieczny w okreslonych warunkach, za to należy się szacunek.
  • Odpowiedz
@RenkaRenkeMyje: meh, takiego szczura udusiłbym w minutę ( ͡° ͜ʖ ͡°) dużego rottweilera bym się trochę bał, ale na taką okoliczność mam noż. A chłop by po mordzie dostał już ręcami :)
  • Odpowiedz
@RenkaRenkeMyje: Dodałbym jakąs edukację na temat co zrobić jak już znajdziemy sie w takiej sytuacji. Widać, że Pan Suchoklates ma jakąś smycz, którą mógłby wykorzystac po podduszenia tego czegoś nazywanego dalej psem. Pani od owczarka również mogłaby wykorzystać smycz do tego samego. A tak to leją wodą, ciągną, kopią jakby miało to coś zmienić. Prawpodobnie przez dłuższy czas niestety takie sytuacje będą miały miejsce więc warto zdobyć wiedzę na temat
  • Odpowiedz
@StopSzczek jaki spacerowicz? ( ͡° ͜ʖ ͡°) ja mówię o właścicielu psa, rubliku. Zawsze za swojego psa odpowiedzialność ponosi właściciel. Jak go wytresuje, jak go wychowa itp. To nie fizyka molekularna, ale dla ciebie jak widać tak.
  • Odpowiedz