Wpis z mikrobloga

@ryhu

@mk321: też tak kiedyś mysalelm i to powtarzałem, aż trafiłem na Mirka który wysłał mi szereg badań, przypadków i dowodów na to, że to zwykła bzdura o bezmyślnie powtarzany mit.

Nie potrafię tego teraz odnaleźć, ale pamiętam że wytarl mną podłogę. Kaliber 9mm przebija pitbulla jak masło, a jakby jakimś cudem nie przebił to energia pocisku zorbi mielone z mózgu nawet bez jej przebicia.

Człowieku, jaki mit, jak
  • Odpowiedz
@mk321: to się widzi. Pies nie reaguje w sekundę, tylko zawsze daje ostrzeżenia. A jeśli właściciel wie, że np. Nie lubi hulajnogarzy czy coś to stara sie to korygować w psie zanim jeszcse bedsie on blisko. Ale to wymaga ciągłej pracy właściciela i psa. Ale mogę mówić tysiąc razy, a wy tysiąc razy znajdziecie kolejny argument, więc jest to jak gadanie do ściany i zbędne marnowanie czasu, a ja już
  • Odpowiedz
To już bardziej chce mi się s--------ć z tego miejsca

@AstroBoy: też to rozważam, ale póki co jeszcze nie usuwam konta i chciałbym żeby to miejsce było choć trochę mniej toksyczne. Niestety, mimo 850 osób na czarnej dalej pojawiają się nowi albo tworzą multikonta
  • Odpowiedz
@AstroBoy jak się widzi, jak psa coś zaskoczy i reaguje w sekundę. Wychodzi ktoś zza rogu lub z windy, nie spodobał się psu i od razu atak.

Przykładowo z tymi hulajnogami. Pies wzięty ze schroniska, wcześniej był na wsi, więc nie widział nigdy na oczy hulajnogi. Ty idziesz sobie spacerkiem z psem puszczonym luzem. On pierwszy raz zobaczył hulajnogę, nigdy jej nie widział, ale jej nienawidzi, więc się na nią rzuca.
  • Odpowiedz
Taka czaszka, że pociski małego kalibru / małej mocy się ześlizgują (a policja nie ma jakiejś przeciwpancernej broni

@mk321: żadna policja w USA nie używa obecnie niczego słabszego niż 9x19. Więc jeśli to nie było nagranie sprzed 40 lat kiedy używali jeszcze rewolwerów to funkcjonariusz musiał albo pudłować albo strzelać pod masakrycznie małym kątem, że pociski się odbijały. Przy normalnym trafieniu 9x19 przebije taką czaszkę na wylot. Pewnie nawet nie
  • Odpowiedz
  • 0
@mk321 jakiś Miras tu kiedyś pisał że najlepszym sposobem na obezwładnienie takiego kundla jest włożenie mu czegoś w d*pę ( _)
  • Odpowiedz
Po pierwsze, to powinien być całkowity zakaz wyprowadzania psa bez smyczy i kagańca, egzekwowany mandatami zaczynającymi się od 2000zl.

@RenkaRenkeMyje: Dokładnie. Chihuahua czy pinczer miniaturowy mogą przecież rzucić się do szyi i przegryźć aortę.
  • Odpowiedz
@mk321:

Są filmy z USA jak policjant strzela do takiego psa z pistoletu, a on nic. Taka czaszka, że pociski małego kalibru / małej mocy się ześlizgują (a policja nie ma jakiejś przeciwpancernej broni, żeby zabijać na miejscu, tylko żeby unieszkodliwiać ludzi - na niektóre psy to tak łatwo nie wystarcza).

co za bullshit na równi z legendami o siedmiotonowym ścisku szczęki pitbulla xDDDD
  • Odpowiedz
@Bosypalec: One nie mają aż tak dużej siły w uścisku, jest więcej ras które są silniejsze. Pitbulle są dość lekkie, już amstaffy są bardziej umięśnione. Znałem też pare osób które posiadały pitbulle i amstaffy. Przy pitbullach trzeba więcej uwagi, próbują dominować, nie raz słyszałem od właścicieli że trzeba mieć cierpliwość i czasami p-----------ć w łeb z pięści (zresztą widziałem na żywo lanie tych psów). Muszą wiedzieć, że właściciel jest tym
  • Odpowiedz
@Bosypalec: Zresztą obejrzyj jeszcze raz nagranie jak ludzie w dużej adrenalinie dziwnie się zachowują, ten debil tego pitbulla usiadł na krawężnik i siedział, kobieta gryzionego psa siada na własnym spie wtf? Wszyscy wokół się boją i tylko krzyczą. Wcześniej polewali ich wodą???? Wielka plama na kostce. Nikt tego psa nie kopie po kroczu tylko szarpią za smycz rozwalając ranę tego drugie psa. Nikt nie ma gazu, pałki itd.
  • Odpowiedz
to się widzi. Pies nie reaguje w sekundę, tylko zawsze daje ostrzeżenia. A jeśli właściciel wie, że np. Nie lubi hulajnogarzy czy coś to stara sie to korygować w psie zanim jeszcse bedsie on blisko. Ale to wymaga ciągłej pracy właściciela i psa.

@AstroBoy: łap: https://wykop.pl/wpis/83165287/psiarze-rage-syndrom-rage-syndrom-u-psa-lub-tez-sy
@mk321 +5
#psiarze

Rage syndrom

Rage syndrom u psa, lub też syndrom wściekłości, to nagłe, niekontrolowane i nieprzewidywalne napady agresji. Pies w jednej chwili zachowuje się zupełnie spokojnie i normalnie, w następnej może zareagować wyjątkowo agresywnie wobec właściciela lub innej osoby lub zacząć niszczyć przedmioty. W czasie ataku pies
  • Odpowiedz