Wpis z mikrobloga

#heroes3 #gry #programowanie #tworczoscwlasna #webdev

Jakiś czas temu wrzucałem tutaj pierwszy film z mojej gierki przeglądarkowej - mix heroesów i polytopii.

Od ostatniego razu sporo się zmieniło. Przed wszystkim dodane zostały pozostałe frakcje, ale pojawiło się również dużo nowych zaklęć, znajdziek, umiejętności jednostek, technologii itd. Mam też działającą wersję online lobby, które powinno być gotowe za jakiś czas.

Zmontowałem krótki film z nowymi zmianami, więc kto chętny, niech ogląda. Ciekaw jestem co myślicie.
https://www.youtube.com/watch?v=lUXM0n4bI4c
KarakanPaskudny - #heroes3 #gry #programowanie #tworczoscwlasna #webdev

Jakiś czas t...
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Begrezen: ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Confluxa jeszcze nie ma, póki pozostałe nie będą zbalansowane. A z cove i factory to dochodza prawa autorskie hoty. Nie wiem jak jest z prawami samego ubisoftu, więc lepiej tego na siebie nie brać xd
  • Odpowiedz
@KarakanPaskudny: to nie boisz się praw autorskich ubisoftu, a hoty już tak? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
wątpie żeby HotA crew robiła jakieś problemy z powodu użycia ich miast. w VCMI na żywca skopiowali sobie miasta z Hoty i nikt dramy o to nie robił. pewnie dlatego że wszystko to są darmowe mody i nikt nie czerpie zysków z cudzej pracy
  • Odpowiedz
@Begrezen: W zasadzie to nie wiem, jak jest z tymi prawami xd Ale nie ma sensu dokładać sobie kłopotów na start, mając dwa różne podmioty. Tym bardziej, że im więcej miast, tym ciężej z balansem. Z tego, co zrozumiałem, to VCMI nie łamie praw, dlatego, że nie 'dystrybuuje' tych wszystkich assetów. Dajesz mu jedynie ścieżkę folderu z heroesami i sobie wyciąga te assety.
  • Odpowiedz