Wpis z mikrobloga

Zachęcam do dołączenia do akcji, która zniszczy #konfitura raz na zawsze.
Czas dać mu jasny znak, że jego działalność jest niepotrzebna. Odetnijmy go od oglądalności i zasięgów.
Gdy nie bedzie miał oglądalności, filmy nie bedą przynosić zysków i w końcu weźmie sie do uczciwej roboty!

Zasady:
1. Parkujcie w oznaczonych miejscach albo na ulicy jesli nie ma zakazów zatrzymania. Jazda po chodniku to podstawa jego filmów - jak nie bedzie tam samochodów to nie bedzie miał co kręcić. DDR też zostawmy pedalarzom.
2. Jeśli regularnie jeździmy w jakies miejsce gdzie nie ma parkingu, wyjedźmy 5 minut wcześniej aby znaleźć legalny postój i dla zdrowia przejdźmy te kilka metrów
3. Jesli pracujesz jako dostawca to porozmawiaj z szefem, aby organizował miejsce do rozładunku kub wyposażył cie w wózek, jeśli trzeba będzie stanąć kawałek dalej.

Jesli sie połączymy, bardzo szybko zakręcimy kurek temu darmozjadowi! Powodzenia!

#polskiedrogi #prawojazdy #samochody #samochodoza
miodeksmrodek - Zachęcam do dołączenia do akcji, która zniszczy #konfitura raz na zaw...

źródło: IMG_1429

Pobierz
  • 131
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 262
wyposażył cie w wózek

@miodeksmrodek: przecież oni mają te wózki, tylko wygodniej im zaparkować na chodniku i chodzić mniej. Kurier koło mojego ojca parkował na chodniku (żeby nie blokować samochodów), a i tak paczki ładował na wózek. O tyle dobrze, że po zwróceniu mu uwagi przestał tam tak stawać
  • Odpowiedz
@miodeksmrodek: mi się ten pomysł nie podoba. Będę se jeździł po chodniku, c--j komu do tego. Jestem też pieszym i rowerzystą, mam 3 dzieci które chodzą do szkoły, nie widzę żadnego problemu jak ktoś stanie na chodniku zachowując odpowiednią odległość dla ruchu pieszych. Zdarza mi się tak stawać, wyjeżdżać przez przejście dla pieszych, takie jest po prostu życie w tkance miejskiej.
  • Odpowiedz
Zachęcam do dołączenia do akcji, która zniszczy #konfitura raz na zawsze.

@miodeksmrodek: jeśli już musimy na chwilkę i zmaterializuje się kapuś to nie eskalujemy. Cykamy fotkę i idziemy z tym na najbliższą komendę. Po auto wracamy z policją, albo jak zagrożenie ustanie.
  • Odpowiedz
3. Jesli pracujesz jako dostawca to porozmawiaj z szefem, aby organizował miejsce do rozładunku kub wyposażył cie w wózek, jeśli trzeba będzie stanąć kawałek dalej.

@miodeksmrodek: ten 3 punkt jest najmniej realny
  • Odpowiedz
Cykamy fotkę i idziemy z tym na najbliższą komendę. Po auto wracamy z policją, albo jak zagrożenie ustanie.

@borostwor: Dokłądnie tak, żadnej rozmowy, zero zwracania uwagi, bo można wtedy konfidenta zestresowac a we wzburzeniu różne głupie rzeczy ludzie robią
  • Odpowiedz
@Senuyo: mysle, ze jest tu wiele rzeczy ltore na to wplywaja, ale zmiana jest realna, choc odlegla w czasie.
Prsede wszystkim tzreba uwierzyć, ze mozna inaczej
Po drugie budynki uslugowe powinny miec miejsce dla dostawcow a ludzie powiininje respektowac i nie zajmowac
Po trzecie moze ilosc pracy nakładanej na dostawcow jest za duza do wykonania w okreslonym czasie.

W zaszdzie musimy zacząć myśleć troche wiecej o bezpieczeństwie, poszanowaniu przestrzeni wspolnejj
  • Odpowiedz